Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Temeli Atıldı

Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nin Temeli Atıldı

Sağlık Bakanlığının kamu-özel ortaklığı modeliyle yapacağı şehir hastanelerinin ilki olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temeli; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Yozgat...

20.08.2013 18:07

Sağlık Bakanlığının kamu-özel ortaklığı modeliyle yapacağı şehir hastanelerinin ilki olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temeli; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın katıldığı törenle atıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, tören öncesi Yozgat Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette Vali Yazıcı, yeni hükümet konağı binası ve Yozgat Spor Vadisi'ne yapılacak kapalı yüzme havuzu konusunda bilgi verdi. Vali Yazıcı, TBMM Başkanı Çiçek ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na gümüş işlemeli Türk bayrağı hediye etti.

TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Sağlık Bakanı Müezzinüoğlu, yapılan ziyaretlerin ardından Rönesans Holding, Sıla Grup ve Şam Yapı Ortaklığı tarafından Yozgat'ta yapılacak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temel atma törenine geçti.

Temel atma töreninde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yozgat'ta çok önemli bir hizmetin temelinin atıldığını belirterek, "Siyasete başladığımda Yozgat Devlet Hastanesi'nde sadece iki doktor görev yapıyordu. Dünü bilmezsek bugünün kıymetini anlayamayız. Bugünün imkanlarını, bize bahşedilen nimetlerini iyi bilmezsek geleceği de sağlıklı bir şekilde kurgulayamayız. Burada söylemek istediğim şey şu, temeli atılan bu hizmet neyi ifade ediyor? Dünden bugüne Türkiye'de ve Yozgat'ta ne değişti, buna iyi bakmak lazım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da yaptığı konşmada kamu-özel ortaklığı ile yapılacak hastanenin Yozgat'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Yozgat için tarihi bir gün olduğunu belirten Bozdağ, "Ülkemiz için de esasında tarihi bir gün. Sağlıkta büyük değişim ve dönüşüm projesinin adımı Yozgat'ta atılıyor. Ben Sağlık Bakanımıza marka projelerinden birinin besmelesini Yozgat'ta çektikleri için Yozgatlılar adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin modern bir hastane anlayışına geçtiğini anlatan Bozdağ, Yozgat Şehir Hastanesi'nin 275 milyon liraya mal olacağını ve bu yatırımın bir kalemde Yozgat'ta yapılan en büyük rakam olduğunu sözlerine ekledi.

"YOZGAT'TA TEK SEFERDE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Yozgat'ta bu proje ile tarihinde tek seferde en büyük yatırımın temelinin atıldığını belirterek, böylesi bir günü yaşıyor olmanın sevincini duyduğunu ifade etti.

Müezzinoğlu, "Sayın Başbakanımızın da özel önem verdiği, '10 yıllık hayalim' dediği Şehir Hastaneleri Projesi'ni artık hayata geçiriyoruz. Sayın Başbakanımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu kapsamda öncelikle 22 ilimizde yapılması hedeflenen hastaneler için Bakanlığımızın ilgili birimleri gerekli fizibilite çalışmalarını yapıyor. Gelinen aşamada ise 8 ilimizde yapacağımız 9 sağlık kompleksinin sözleşmelerini ilgili firmalarla imzaladık. Bugün ise aynı model kapsamında projelendirdiğimiz Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanemizin temelini atıyor, sağlık alanında yeni bir sayfa açacak yatırımların startını Yozgat'ımızda veriyoruz. Yozgat'ımıza ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, hedeflerin gerçekleştirilmesinde güzel bir örnek olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, Rönesanas Grup yetkililerinden hastanenin 29 Mayıs 2015 tarihinde hizmete girmesi için söz aldı.

Yozgat Vali Abdulkadir Yazıcı ise yaptığı konuşmada Yozgat ve Yozgat halkı adına tarihi bir günü yaşadıklarını söyledi. Temeli atılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yozgat'ın kalkınma hamlesini oluşturacak zincirin önemli halkalarından birisi olacağını vurgulayan Yazıcı, "Yozgat yaşanmak ve yatırım yapılmak istenen, bölgesel önem arz eden bir yer olacaktır. Bugünden itibaren, buradan kıyama kalkacak Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanemizin karşısında bir müddet sonra doğrulacak olan yeni Hükümet Konağı, Adliye Sarayı'na bakarak beraberce saf tutacak ve artık bizde varız diyecekler. Sonra her üçü, külliye ve Spor Vadisi'nden gelen nağmeler eşliğinde Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ha gayret aramıza katıl diyecekler. Belki bizler de bir müddet sonra Mevla nasip ederse, Nohutlu Tepesi'nde kahve içerken bu eserlere katkıda bulunmanın verdiği hazla hızlı trenin sesini, Yozgat Havaalanı'na inmek için alçalan uçakları dinleyeceğiz ve şükür duası okuyacağız. İnşallah bunlar ve daha nice eserlerin inşasına hep birlikte şahitlik edeceğiz" dedi.

Yazıcı, başta Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere tüm bu eserlerin Yozgat'a kazandırılmasında başta TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Yazıcı, hastanenin Yozgat'a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından yapılan dualarla hastanenin temeli atıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement