Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. Gününde YPG'yi Bozguna Uğratacak Hamle! Bordo Bereliler, Sahaya İniyor - Son Dakika
Güncel

Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. Gününde YPG'yi Bozguna Uğratacak Hamle! Bordo Bereliler, Sahaya İniyor

Zeytin Dalı Harekatı 4. gününde başarıyla devam ederken, terör örgütü YPG'nin hendek savaşı ve sızma planlarına karşın, bordo bereli askerler sahaya inecek.

23.01.2018 10:06  Güncelleme: 12:27

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik 'Zeytin Dalı' harekatında 4. gün... Dün akşam itibarıyla 15 nokta terör örgütünden alındı. Afrin'in kritik önemdeki Burseya Dağı'nda çatışmalar devam ediyor. YPG'nin uzun süre hazırlık yapıp mevziler, tüneller kazdığı, gözetleme kuleleri kurduğu dağın bir bölümünün ÖSO, bir bölümünün terör örgütünün elinde olduğu belirtiliyor. Dağda 10 yakın örgüt üyesinin yakalandığı iddia ediliyor. Dün akşam Türk topçusu terör hedeflerini vurdu.

TSK, BORDO BERELİLERİ DEVREYE SOKACAK

Arfin operasyonu sıfır hatayla yürütülürken köşeye sıkışan PYD, 'siviller katlediliyor' algısı yaratmak için Afrin'de hendek savaşı planına sarıldı. Örgütün sivil kalkan hamlesine karşı TSK, Güneydoğu'da hendek terörünü bitiren ve sızma konusunda büyük başarı kazanan bordo berelileri devreye sokacak.

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK uzantısı PYD/YPG varlığını 'milli güvenlik meselesi' olarak ilan eden Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı'nı alternatifli planladı. Afrin'in tüm cephelerden kuşatma stratejisine göre yapılan planlarda, örgütün kent merkezinde Güneydoğu'daki gibi hendek savaşı stratejisi izleme ihtimaline karşı da önlem alındı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. Gününde YPG'yi Bozguna Uğratacak Hamle! Bordo Bereliler, Sahaya İniyor

KALLEŞ TALİMAT

Karar'ın istihbarat kaynaklarından aldığı bilgiye göre, operasyonun ilk üç gününde kırsalda fazla direniş göstermeyen örgüt, Afrin'in merkezinde şehir savaşı yapmaya hazırlanıyor. Örgütün teröristlere 'sivillerin arasına karışın' talimatı verdiği, TSK'nın şehre girmesinin ardından da 'Siviller katlediliyor' propagandası yapmayı hedeflediği belirtiliyor. PKK'nın, Güneydoğu'da uygulamaya kalkıştığı hendek savaşı stratejisinin Afrin'de de devreye sokacağı belirtildi. Diyarbakır Sur, Şırnak Nusaybin başta olmak üzere 10'a yakın il ve ilçe merkezinde Temmuz 2015'te başayan ve 265 gün süren 'hendek terörü'nü, TSK ile Emniyet güçleri sivillere zarar vermeden bastırmıştı. PKK'nın yuvalandığı binalara tek tek operasyon yapılırken, kalkan olarak kullanılan siviller tahliye edilmişti.

Zeytin Dalı Harekatı\'nın 4. Gününde YPG\'yi Bozguna Uğratacak Hamle! Bordo Bereliler, Sahaya İniyor

Son Dakika Güncel Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. Gününde YPG'yi Bozguna Uğratacak Hamle! Bordo Bereliler, Sahaya İniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement