Yukarı Karabağ Sorunu - Son Dakika
Güncel

Yukarı Karabağ Sorunu

Yukarı Karabağ Sorunu

AGİT Minsk Grubu : "Savaş söylemlerinden kaçının, özellikle Soçi Kış Olimpiyatları süresince ateşkese uyun"

06.02.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu Eşbaşkanları, Azerbaycan ve Ermenistan'a Soçi Kış Olimpiyatları süresince ateşkes ihlali yapmama çağrısında bulundu.

AGİT'in resmi internet sitesinde, AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanlarının, Yukarı Karabağ sorununun çözüm süreci görüşmeleri kapsamında, Bakü ve Erivan'daki temaslarına ilişkin bildiri yayımladı.

Bildiride, Eşbaşkanların cephe hattındaki gerginlikten ve son günlerde artan ateşkes ihlallerinden tedirgin oldukları, yaptıkları görüşmelerde taraflara savaş söylemlerinden kaçınmaları tavsiyesinde bulundukları belirtildi.

Ermenistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının 19 Kasım 2013 Viyana görüşmesinde sağlanan mutabakat gereği, müzakerelerin en üst düzeyde devam ettirilmesinin önemili olduğunun iletildiği vurgulandı. Bildiride, Eşbaşkanların taraflara ateşkese uymaları, gerginliği azaltmaları, özellikle Soçi Kış Olimpiyatları döneminde ateşkes ihlali yapmamaları çağrısında bulunulduğu kaydedildi.

Eşbaşkanların taraflarla önümüzdeki haftalarda yüksek düzeyli görüşmelerin gerçekleşmesi için istişareler yapmayı sürdürecekleri ifade edildi.

Eşbakanlar Rus İgor Popov, Fransız Jacques Faure, Amerikalı James B. Warlick ve AGİT özel temsilcisi Polonyalı Anji Kaspşik temasları çerçevesinde ilk olarak Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Cumhurbaşkanı Aliyev, Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Savunma Bakanı Zakir Hesenov ile görüşmüş, daha sonra Erivan'da Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ile bir araya gelmişti. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yukarı Karabağ Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement