Yüksekova'da Nohut Hasadı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Yüksekova'da Nohut Hasadı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Yüksekova\'da Nohut Hasadı

Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU / YÜKSEKOVA(Hakkari), DHA - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde Cilo Dağları'nın eteklerindeki ovalara ekilen nohudun hasadına başlandı.

Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU/ YÜKSEKOVA(Hakkari), DHA - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde Cilo Dağları'nın eteklerindeki ovalara ekilen nohudun hasadına başlandı. Nohut hasadını kadınlar elleriyle yapıyor.

Sonbahar aylarınıN yaklaşımasıyla birlikte tarlalardaki ürünler de yavaş yavaş toplanıyor. Cilo Dağları'nın etkelerinde bulunan ovalara ekilen nohudun hasadı ise kadınlar tarafından yapılıyor. Bunaltıcı sıcaklar altında sabah saat 06.00'da işe koyulan kadınlar, akşam saatlerine kadar elleriyle nohut topluyor. Toplanan nohutlar daha sonra traktörlere yüklenerek köye ulaştırılıyor. Aile bükçesine katkıda bulunmak için yılın en zor günlerini yaşadıklarını anlatan kadınlar, bu sayede hem kışlık yiyeceklerini hazırladıklarını, hem de para kazandıklarını belirtti.

Kaynak: DHA