Yurtta Kar Esareti, İzmir'de Kar Sevinci - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kar Esareti, İzmir'de Kar Sevinci

Yurtta Kar Esareti, İzmir\'de Kar Sevinci

Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşanan kar esareti, İzmir'de yerini eğlenceye, oyuna bıraktı.

01.01.2015 14:45

Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşanan kar esareti, İzmir'de yerini eğlenceye, oyuna bıraktı. Yeni yılın ilk gününde tatili de fırsat bilen İzmirliler kentin yüksek kesimlerine akın etti, kartopu oynayıp fotoğraf çektirdi.

Balıkesir - Akhisar arasındaki karayolunda iki gün süren kar esareti yaşandı. Yüzlerce kişi yollarda mahsur kaldı. Saatlerce kurtarılmayı ve yardım gelmesini bekledi. Ancak yurdun çeşitli bölgelerinde esaret yaşatan kar, İzmir'de ise yerini eğlenceye ve oyuna bıraktı.

Hava sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte, kentin yüksek kesimleriyle, Sabuncubeli bölgesine kar yağması üzerine, İzmirliler bunu fırsata çevirdi. Yeni yılın ilk gününde, tatil olmasından da yararlanan İzmirliler, kar yağan bu alanlara akın etti. Beyaza bürünen doğada, bol bol kartopu oynadı. Çocuklar karın keyfini yaşarken, büyükler de bu anları fotoğrafladı, kamerayla kaydetti. Selfie de çeken İzmirliler, uzun süredir kar görmediklerini, çocukların da bu zevki yaşaması için geldiklerini söyledi.

Bir yıllık evli olan İbrahim Yaman ile eşi Yüksel Yaman da karın keyfini çıkaran çiftlerden oldu. İlk kez karı bu kadar yakından görüp oynama imkanı bulduklarını söyleyen İbrahim Yaman, burada eşiyle unutulmaz anlar yaşadıklarını anlattı. Yüksel Yaman da, "İlk kez kar gördüm. Çok mutlu oldum" dedi.

Vatandaşların karda oyun oynamak için durması üzerine, İzmir- Manisa karayolunda uzun araç kurlukları oluştu. Trafik ekipleri, araçlarını trafik akışını engellememesi için sürekli megafonla uyarıda bulundu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yurtta Kar Esareti, İzmir'de Kar Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement