'Yurtta Sulh Konseyi' Davasında 2 Sanık İçin Tahliye Kararı Verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

'Yurtta Sulh Konseyi' Davasında 2 Sanık İçin Tahliye Kararı Verildi

28.12.2018 20:02  Güncelleme: 01:17

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 sanığın yargılandığı davada, ara kararını açıklayan mahkeme iki sanığı tahliye etti.

15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı davada, ara kararını açıklayan mahkeme, iki sanığı tahliye etti.

'Yurtta Sulh Konseyi' Davasında 2 Sanık İçin Tahliye Kararı Verildi

'YURTTA SULH KONSEYİ' DAVASINDA 2 KİŞİYE TAHLİYE ÇIKTI

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi yerleşkesindeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, bir kısım müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Duruşmanın bugünkü celsesinde sanık eski Korgeneral Salih Ulusoy ve avukatları esas hakkındaki savunmalarınıtamamlandı. Mahkeme, Ulusoy'un savunmasının tamamlamasının ardından, ara karar için savcıya söz verdi. Duruşma savcısı, tutuklu sanıkların tamamının tutukluğu yönünde karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

'Yurtta Sulh Konseyi' Davasında 2 Sanık İçin Tahliye Kararı Verildi
TRT Haber spikeri Tijen Karaş, hain darbe girişiminin yaşandığı gün zorla stüdyoya indirilerek sözde 'Yurtta Sulh Konseyi'nin darbe bildirisini okumuştu.

MAHKEME, GENELKURMAY DIŞINDAKİ ÖLDÜRME VE YARALAMA SUÇLAMALARINI AYIRDI

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bazı sanıkların, Genelkurmay Başkanlığı dışındaki, yaklaşık 2 bin 500 ayrı suçlamayı içeren öldürme ve yaralama olaylarından sorumlu tutulmasıyla ilgili dosyayı, bu olaylarla ilgili raporun tamamlanmaması nedeniyle ayrılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Genelkurmay Harekat Bas¸kanlıgˆı NATO Proje Subayı olan eski yarbay Murat Mala ile Barıs¸ I·c¸in Ortaklık Egˆitim Merkez Komutanı olan eski Kurmay Albay İlyas Bilgiş'in yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliyesine hükmetti.

Son Dakika Güncel 'Yurtta Sulh Konseyi' Davasında 2 Sanık İçin Tahliye Kararı Verildi - Son Dakika


Advertisement