Zafer Bayramı Törenine Patriot Komutanı da Katıldı - Son Dakika
Güncel

Zafer Bayramı Törenine Patriot Komutanı da Katıldı

Zafer Bayramı Törenine Patriot Komutanı da Katıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş Adıyaman ve Kilis'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

30.08.2013 15:25  Güncelleme: 15:36

Kahramanmaraş'taki törenlere patriot hava savunma sistemlerinin Alman komutanı Albay Bernd Stöckmann da katıldı.

Gaziantep'te 30 Ağustos kutlamaları için Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile askeri erkan ve bürokratlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Vali Erdal Ata ve Tuğgeneral Kahraman Güneş ise daha sonra Valilik makamında bayram tebriklerini kabul etti. Tebriklerin ardından İstasyon Meydanı'nda vatandaşların bayramının kutlanması ile devam eden törende, zafer koşusunda dereceye giren öğrencilere madalya verildi. Program gaziler, askeri ve polis birlikleri ile öğrencilerin tören geçişi ile son buldu.

Şanlıurfa'da ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıl dönümü Şehitlik Çamlıktaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ve askeri erkan ile bürokratların katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Güvenç'in Şehitlik defterini imzalayarak, şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakmasıyla sona erdi. Çelenk sunma töreninin ardından makamında tebrikleri kabul eden Vali Güvenç, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki geçit törenine katılarak vatandaşların bayramını kutladı. Konuşmaların yapılmasının ardından program, tören birliklerinin geçişiyle sona erdi.

Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'ndaki kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törene Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan ve patriot hava savunma sistemlerinin Alman komutanı Albay Bernd Stöckmann ile vatandaşlar katıldı. Tören, Trabzon Caddesi'ndeki kutlamalar ile sona erdi.

Adıyaman'da Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara, Vali Mahmut Demirtaş, Jandarma Garnizon Komutan Vekili Yarbay Alper Kuşbaşıoğlu, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Protokolün törene katılanları selamlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, halk oyunları ekipleri folklor gösterisi sundu. Program, tören birliklerinin geçişiyle sona erdi.

Kilis'te 30 Ağustos Zafer Bayramı, Recep Tayyip Erdoğan Meydanı'ndaki törenle kutlandı. Vali Vekili Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce ve bürokratlar ve askeri erkan ile vatandaşların katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla devam eden program, tören birliklerinin geçişiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zafer Bayramı Törenine Patriot Komutanı da Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement