'Zafer'e Yürüyüş Çakırözü'nde Başladı - Son Dakika
Güncel

'Zafer'e Yürüyüş Çakırözü'nde Başladı

\'Zafer\'e Yürüyüş Çakırözü\'nde Başladı

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde başlayan Zafer Haftası kutlamaları, Şuhut'un Çakırözü köyünde devam etti.

26.08.2012 09:55

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde başlayan Zafer Haftası kutlamaları, Şuhut'un Çakırözü köyünde devam etti. Şuhut Atatürk Stadı'ndaki Zafer Yolu Kültür Sanat Şenlikleri'nin ardından devam eden Zafer Yolu Temsili Yürüyüşüne, Çakırözü köyünde başlandı. Yürüyüşe, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, kara, hava, deniz ve jandarma kuvvet komutanlıklarının temsilcileri, diğer protokol üyeleri ile farklı illerden gelen üniversite öğrencileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının çizilmesini sağlayan, Büyük Taarruz emrinin verildiği Afyonkarahisar Kocatepe'ye yürümek isteyen vatandaşları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çakırözü köyündeki uğurlama alanından Türk bayrağı ile selamlayarak gönderdi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, "25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan bu gece, 90 yıl önce, Atatürk ve silah arkadaşları, şanlı ordumuzla birlikte bu yolda Kocatepe'ye doğru yürüdüler ve sabahın ilk ışıkları ile birlikte Büyük Taarruz başladı. Bu büyük taarruz bir milletin var ya da yok olma taarruzu idi. Allah'ın izni ile, 7 yılda aşılamaz denilen birtakım müstahdem mevkiler 7 saatte aşıldı. 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtarıldı ve 9 Eylül'de düşman denize döküldü" dedi.

Eroğlu'nun konuşmasının ardından havai fişek gösterileri yer aldı. Vatandaşların beğeniyle izlediği havai fişek gösterisinin ardından yürüyüş başladı.

Gece saat 01.15'te başlayacak yürüyüş saat 04.15'te sona erecek. Gecenin belirli saatinde Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından Kocatepe'de program düzenlenecek. Burada AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak bir konuşma yapacak. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Zafer'e Yürüyüş Çakırözü'nde Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement