Zelenskiy, Rubio ile görüşmesinde Starlink hız kısıtlamalarını dile getirdi
Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile telefonda savaşı ve Starlink'in Ukrayna ordusundaki hız kısıtlamalarını görüştüğünü bildirdi. Görüşmede balistik füze saldırıları ve erken uyarı sistemi de ele alındı; Zelenskiy sorunların giderilmesi gerektiğini belirtti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile telefonda görüştüğünü bildirdi.
Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile telefonda Rusya-Ukrayna Savaşı'nı ele aldıklarını, "önemli konular hakkında kapsamlı bir görüşme" yaptıklarını belirtti.
Balistik füze saldırılarının önlenmesi, hava saldırılarına karşı erken uyarı sisteminin faaliyetleri ve ABD merkezli SpaceX'in Starlink sisteminin Ukrayna ordusunun kullandığı internet hizmetindeki hız kısıtlamalarıyla ilgili de konuştuklarını aktaran Zelenskiy, bu sorunların giderilmesi gerektiğini kaydetti.
Zelenskiy, "Elbette tüm bu adımlar, bu korkunç savaşı ve devam eden insan ölümlerini sona erdirmeyi amaçlayan diplomatik çabalarımızın devam ettiği bir süreçte atılıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Sizin düşünceleriniz neler ?