Zeydan Karalar: "Hükümetin Yardım Ettiği Yoksul Sayısı 7 Milyon Haneye Ulaşmışsa 28 Milyon İnsanın Yoksul Olduğunu Kabul Ediyor Demektir" - Son Dakika
Güncel

Zeydan Karalar: "Hükümetin Yardım Ettiği Yoksul Sayısı 7 Milyon Haneye Ulaşmışsa 28 Milyon İnsanın Yoksul Olduğunu Kabul Ediyor Demektir"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Hükümetin yardım ettiği yoksul sayısı 7 milyon aileye ulaşmışsa, bu olağanüstü yüksek bir rakam. Türkiye’de ortalama 4 kişidir bir aile, 28 milyon insanın yoksul olduğunu bu ülkeyi yöneten iktidar kabul ediyor demektir. Bunun Adana’ya da Türkiye’nin her tarafına da yansıması var. Türkiye yoksullaşıyor ne yazık ki” dedi.

22.10.2022 15:19  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Hükümetin yardım ettiği yoksul sayısı 7 milyon aileye ulaşmışsa, bu olağanüstü yüksek bir rakam. Türkiye'de ortalama 4 kişidir bir aile, 28 milyon insanın yoksul olduğunu bu ülkeyi yöneten iktidar kabul ediyor demektir. Bunun Adana'ya da Türkiye'nin her tarafına da yansıması var. Türkiye yoksullaşıyor ne yazık ki" dedi.

CHP'nin Sivas'ta düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı sürüyor. ANKA Haber Ajansı'na konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'de iktidarın yurttaşları yoksullaştırdığını kaydederek, "Türkiye'de hükümetin yardım ettiği yoksul insan sayısı 7 milyon aileye ulaşmışsa bu olağanüstü yüksek bir rakam. Türkiye'de ortalama 4 kişidir bir aile, 28 milyon insanın yoksul olduğunu bu ülkeyi yöneten iktidar kabul ediyor demektir. Bunun Adana'ya da Türkiye'nin her tarafına da yansıması var. Türkiye yoksullaşıyor ne yazık ki. Dolayısıyla biz de yoksullara yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Hükümetin yoksullara ayrılan bütçeyi artırdığını belirten Karalar, "Bu '20 yılda ben insanları yoksullaştırdığımın' ispatıdır aynı zamanda. Bizle ilgili 'CHP iktidar olduğunda yardımlar kesilir'. En azından öyle bir tevatürden kurtardık. Yardımların kesilmeyeceğini hatta tam tersi daha ciddi yapılacağını ispatlamış olduk. Ama çözüm bu değil. Türkiye'nin gelişmesini sağlamak, sanayisini geliştirmek, istihdamı artırmak. Dolayısıyla insanların çalışabilme oranını artırarak, yoksulluğu öyle engellemek lazım" dedi.

Çalıştayın verimli geçtiğini belirten Karalar, Sivas'ı da gezdiklerini ve burada "halkın AKP iktidarını değiştirmek istediğini gördüklerini" belirtti.

Zeydan Karalar: "Hükümetin Yardım Ettiği Yoksul Sayısı 7 Milyon Haneye Ulaşmışsa 28 Milyon İnsanın Yoksul Olduğunu Kabul Ediyor Demektir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Zeydan Karalar: 'Hükümetin Yardım Ettiği Yoksul Sayısı 7 Milyon Haneye Ulaşmışsa 28 Milyon İnsanın Yoksul Olduğunu Kabul Ediyor Demektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement