Zihinsel Engelli Recep, Düştüğü Süs Havuzunda Elektrik Akımına Kapılıp Ölmüş - Son Dakika
Güncel

Zihinsel Engelli Recep, Düştüğü Süs Havuzunda Elektrik Akımına Kapılıp Ölmüş

Zihinsel Engelli Recep, Düştüğü Süs Havuzunda Elektrik Akımına Kapılıp Ölmüş

Erzurum'da 1 yıl önce düştüğü süs havuzunda boğularak öldüğü iddia edilen zihinsel engelli 21 yaşındaki Recep Yıldız'ın Adli Tıp raporuna göre elektrik kaçağı nedeniyle öldüğü ortaya çıktı.

11.04.2015 12:32

Erzurum'da 1 yıl önce düştüğü süs havuzunda boğularak öldüğü iddia edilen zihinsel engelli 21 yaşındaki Recep Yıldız'ın Adli Tıp raporuna göre elektrik kaçağı nedeniyle öldüğü ortaya çıktı.

Olay, 19 Nisan 2014 günü saat 22.30 sıralarında Büyükşehir Belediyesine ait, merkez Yakutile ilçesinde Atatürk Üniversitesi kavşağındaki süs havuzunda meydana geldi. İddiaya göre, engelli Recep Yıldız, kirlenen kazağını süs havuzunda yıkamak istedi. Elini suya sokmasıyla havuzun içerisine düşen genci çevredeki vatandaşlar sudan çıkardı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Recep Yıldız'a kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Çok miktarda su yutan Recep Yıldız, ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde iki gün kalan Yıldız kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Oğlunun yaşamını yitirdiği süs havuzunda açıklama yapan Medeni Yıldız, çocuğunun ihmal sonucu öldüğünü iddia ederek Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Adli Tıp'tan 3 gün önce gelen rapor üzerine Büyükşehir Belediyesi'ni dava ettiğini belirten evli ve 3 çocuk babası 42 yaşındaki şoför Medeni Yıldız şunları söyledi:

"Çocuğumun boyu 1.80 metreydi. Söylendiği gibi süs havuzunda boğulmasına ihtimal vermiyorum. Zihinsel engelliydi ama iyileşiyordu. Tek başına doktora gidip muayene olabiliyordu. Bunun sevincini yaşarken ölüm haberi ile yıkıldık. Oğlum için 'boğuldu' dediler. Ama Adil Tıp bunu yalanladı. Raporda elektrik akımına kapıldığı için öldüğünü açıkladı. Oğlum olay günü istifra etmiş, kirlenen kazağını yıkarken elini suya sokmuş ve akıma kapılınca, suya düşmüş. Ortada bir ihmal var ama suçlu yok. Adli Tıp'ın raporu üzerine avukatım Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. İki kızım. bir oğlum vardı. İhmal sonucu oğlumu kaybettim. Bugün benim başıma gelen yarın başkasının başına da gelebilir. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Havuzun bakımı yapılsa bugün evladımı genç yaşta toprağa vermeyecektim. Burası herkese açık bir mekan. Önlem alınmalıydı. Büyükşehirin büyük bir ihmali var. Bunun sorumluları adalet önünde hesap verecek." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zihinsel Engelli Recep, Düştüğü Süs Havuzunda Elektrik Akımına Kapılıp Ölmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement