Zirve Sanıkları Kitap Okuma Yarışmasında Derece Yaptı - Son Dakika
Güncel

Zirve Sanıkları Kitap Okuma Yarışmasında Derece Yaptı

Zirve Sanıkları Kitap Okuma Yarışmasında Derece Yaptı

Malatyla'da Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesi davası sanıklarından Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Cuma Özdemir ve Salih Gürler cezaevinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye girdiler.

23.01.2014 17:42

Malatyla'da Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesi davası sanıklarından Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Cuma Özdemir ve Salih Gürler cezaevinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye girdiler. Zirve sanıkları kazandıkları ödülleri ise Suriyeli mültecilere bağışladı.

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim ve psiko sosyal servisince yürütülen proje kapsamında 'Malatya cezaevi okuyor' yarışması düzenlendi. Toplam 176 hükümlü ve tutuklunun katıldığı yarışmada 20 hükümlü dereye girdi. Ödül almaya hak kazananlar arasında en dikkat çekici isimler ise 2007 yılında Zirve Yayınevinde işlenen cinayetlerin sanıkları olan 4 isimdi. Cinayet günü olay yerinde yakalanan ve sonrasında tutuklanan Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Cuma Özdemir ve Salih Gürler en çok kitap okuyarak ödül almaya hak kazandılar.

Sanıklardan Emre Günaydın'ın katılmadığı yarışmada 23 kitap (17 bin 886 sayfa)okuyarak 4'üncü olan Abuzer Yıldırım ödülünü Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmuz Şat'ın elinden alırken, yaptığı konuşmada kitap okuma yarışmasına Malatya'da bulunan Suriyeli mültecilere yardım amacıyla katıldıklarını belirtti. Kazandıkları ödülleri konteyner kentte bulunan mültecilere verilmesi için bağışladığını belirten Yıldırım'ın bu davranışı salondakilerden büyük alış alırken; Zirve Davasının diğer sanıklarından Hamit Çeker 31 kitapla 5'inci (16 bin 279 sayfa), Cuma Özdemir 26 kitapla 11'inci (11 bin 467) ve Salih Gürler ise 44 kitapla 12'inci (7 bin 802 sayfa) oldu. Yarışmada değerlendirme komitesi mahkumları okudukları sayfa sayısına göre değerlendirdi.Tören daha sonra dereceye girenlere altın ve giyim eşyasından oluşan ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

OLAYIN GEÇMİŞİ 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde meydana gelen olayda 1'i Alman uyruklu 3 kişi boğazları kesilerek öldürülmüştü. Olaydan sonra Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Cuma Özdemir ve Salih Gürler polis ekipleri tarafından yayınevinde yakalanırken Emre Günaydın ise balkonda kaçmak isterken düşerek yaralanmıştı. 7 yıldır süren yargılamada savcı olay anında yakalanan 5 genç için müebbet hapis cezası istemişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zirve Sanıkları Kitap Okuma Yarışmasında Derece Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement