10 Kasım'a Doğru - Son Dakika
Ekonomi

10 Kasım'a Doğru

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Atatürk'ü ve eserleri·ni· hi·çbi·r zaman unutmayacağız. Türk iş dünyası, Atatürk'ün özel sektöre olan güvenini boşa çıkarmayacaktır.

09.11.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Atatürk'ü ve eserleri·ni· hi·çbi·r zaman unutmayacağız. Türk iş dünyası, Atatürk'ün özel sektöre olan güvenini boşa çıkarmayacaktır." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atatürk'ün bıraktığı eserlere sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, çağdaş medeniyet yolunda kendilerine ışık veren ve Cumhuriyet gibi büyük bir emaneti devraldıkları Atatürk'ü şükran ve minnetle andıklarını ifade etti.

Türk iş dünyasının, Atatürk'ün özel sektöre olan güvenini boşa çıkarmayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bağımsızlık savaşımızın ardından en büyük mücadelemiz, uygarlık ve ekonomik gelişim üzerinedir. Çok çalışarak, çok üreterek dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında olmak gibi büyük ve ulvi bir hedefimiz var. Biz ve bizden sonraki nesiller bu hedeften hiçbir zaman kopmayacak ve Atatürk'ün aziz hatırasına layık olacaktır. Atatürk'ü ve eserleri·ni· hi·çbi·r zaman unutmayacağız. İş dünyamız adına, bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun."

- TÜRMOB Başkanı Yontan

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan da gücünü, milletine olan güveni ve inancından alan Atatürk'ün milletin bağımsızlık sevdasını harekete geçirerek eşsiz bir zafer kazandığını ve bu zaferi kurduğu Cumhuriyet ile taçlandırdığını ifade etti.

Atatürk'ün, başarıları, liderlik yeteneği, kişiliği ve devrimleriyle herkesin gururu olduğunu belirten Yontan, "Mustafa Kemal'in şahsına ve onun bize miras bıraktığı değerlere sonsuza dek sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve şehitlerimizi bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 10 Kasım'a Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement