10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Hatay Valisi Erdal Ata ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.01.2018 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Erdal Ata ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ata, mesajında, basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 1961 yılından bu yana 10 Ocak gününün, 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlandığını anımsattı.

İletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme ile en kısa sürede doğru bilgi ve tarafsız habere ulaşmanın öneminin her zamankinden daha fazla arttığının altını çizen Ata, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet medyası ve sosyal medyanın etkinlik alanını genişlettiğini, halkın doğru ve tarafsız habere ulaşmasını sağlamanın, toplumsal dinamizmi beslerken, vatandaşlık bilincine katkı sunduğunu belirtti.

Vali Ata, mesajında şunlara yer verdi:

"Bu yönüyle meslek etiğinden taviz vermeden bilgi ve haber üreten medya sektörü, gelişmiş toplumların itici gücü, sağlıklı işleyen demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri halini almaktadır. Her yönüyle aydınlatıcı ve yol gösterici olmak çabası ile objektif, toplum değerlerine saygılı, kişi mahremiyetine duyarlı bir şekilde mesleğini icra eden basın çalışanları da her türlü takdiri hak etmektedir. Bugüne kadar sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda Hatay'ın tanıtılması ve gelişmesine katkı sağlayan yerel basın çalışanlarının gösterdikleri gayreti, bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine olan inancımı belirtir, ilimiz genelindeki tüm basın mensuplarımızın 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

-Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında gazeteciliğin zor olduğu kadar onurlu bir meslek olduğunu belirtti.

Şerefli mesleği hakkıyla yapan gazetecilerin demokrasiye sunduğu katkıyı takdir ettiğini ifade eden Başkan Savaş, tarafsız, ilkeli, özgür ve ahlaklı habercilik anlayışıyla hareket eden gazetecilerin varlığının ülkenin kalkınmasında önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Savaş, mesai saati gözetmeksizin her ne şartta olursa olsun halkın haber alma hürriyetine katkı sunan gazetecilerin verdiği emeğin her zaman takdire şayan olduğunu vurguladı.

Gerek Hatay'ın gerekse ülkenin gelişimi için katkı sunan basın mensuplarının olduğunu bilmenin kendileri için çok sevindirici olduğunu belirten Savaş, meslek ilkesinden taviz vermeyerek alnının teriyle emek sarf eden gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement