11'inci Paris Türkiye Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

11'inci Paris Türkiye Filmleri Festivali Başladı

Fransa'nın başkenti Paris'te Accor Türk Göçmen Derneği tarafından organize edilen '11'inci Paris Türk Film Festivali' başladı.

06.04.2014 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te Accor Türk Göçmen Derneği tarafından organize edilen '11'inci Paris Türk Film Festivali' başladı.

Tarihi Les 3 Luxembourg Sineması'nda 5-13 Nisan tarihleri arasında yapılacak festival yaşam ve kültürlerarası etkileşimin çoğaltılması için düzenleniyor. 11'nci Paris Türkiye Filmleri Festivali'ni Strasbourg Odyssée Sineması ve SRF Film Yönetmenleri Derneği ile birlikte düzenleniyor.

Festival kapsamında ünlü yönetmen Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Ben O Değilim' ve 2013'te pek çok ödüle imza atan yönetmenler Mahmut Fazıl Coşkun'un 'Yozgat Blues', Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun 'Gözümün Nuru' ve Onur Ünlü'nün 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filmleri Fransa prömiyerlerini yapacak.

Lusin Dink'in 'Saroyanland', Batu Akyol'un 'Jazz in Turkey' ve Can Candan'ın 'Benim Çocuğum' belgeselleri ilk kez Fransa'da gösterilecek.

Festivalde ayrıca, Atalay Taşdiken'in 'Meryem', Tolga Örnek'in 'Senin Hikayen', Erhan Kozan'ın 'Halam Geldi', Serdar Akar'ın 'Behzat Ç. Ankara Yanıyor' filmleri ile, Fransız sanatçı Clarisse Hahn'ın uluslararası basarı kazanan belgeseli 'Kurdish Lover' izlenebilecek.

Festivalin genç sanatçılara ayrılan 'Serbest Seyir' bölümünün bu yılki konuklarıysa; Selin Altıparmak, Özgür Yıldız ve Azra Deniz Okyay oldu.

Bu yıl Paris dışında bulunan Montrouge Sineması Fatih Akın'ın 'Polluting Paradise' ve 'Crossing the Bridge' belgeselleriyle, Türkiye Filmleri Festivali programına katkı sunuyor.

Festivale Paris Anaşehir Belediyesi, 10.Paris Belediyesi, Paris Dolmuşu ve TRS Lines destek verdi. - Paris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 11'inci Paris Türkiye Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement