125 Bini Aşkın Kişi Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimlerine Katıldı - Son Dakika
Güncel

125 Bini Aşkın Kişi Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimlerine Katıldı

Koç Holding tarafından 2012'de başlatılan "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi" kapsamında bugüne kadar 125 bin 982 kişi "Engelliliğe Doğru Yaklaşım" eğitimlerine katıldı.

31.01.2015 10:06

Proje; çalışanlar, şirketler ve bayiler tarafından büyük bir duyarlılıkla sahiplenilirken, Koç Topluluğu Şirketleri'nin bayi ve mağaza prosedürlerine 'Engelli Dostu Olma' şartı eklendi. Bu kapsamda 1.361 işletmenin fiziki şartları engelli dostu oldu. Ford Otosan'ın Yeniköy Fabrikası en üst standartlar ile engelli dostu inşa edilirken, yurt genelinde 19 okul engelli dostu hale dönüştürüldü. Engelli bireylerin kullanabileceği ürünlerin geliştirilmesi yönünde de çalışmalar gerçekleştirildi. Projede alınan yolu değerlendiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, "Çalışmalarımızla hem zihinlerde hem de sahada engelleri kaldırmaya odaklandık. Proje başlangıcında belirlediğimiz hedeflerin çok ötesine ulaştık. Ne mutlu ki, engelliliğe yaklaşımla ilgili algı değişikliği yaratmakla kalmadık. Bu bakış açısını iş süreçlerimize de yansıttık. Engelli bireylerin istihdamı ve sosyal hayata katılmaları yönünde sürdürülebilir bir yaklaşım geliştirdiğimize inanıyorum" diye konuştu.

Koç Holding'in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle başlattığı "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum" projesi, üçüncü yılında Türkiye'de farkındalık yaratmayı sürdürüyor. Koç Topluluğu Şirketleri, çalışanları ve Ülkem İçin Elçisi olan bayilerinin desteği ile sürdürülen proje kapsamında bugüne kadar 36 şehirde toplam 125 bin 982 kişiye "Engelliliğe Doğru Yaklaşım" eğitimleri verilirken, 1.361 işletmenin fiziki şartları 'engelli dostu' haline getirildi ve engellilere yönelik çok sayıda ürün ve hizmet geliştirildi.

Mustafa V. Koç: "Proje süresini bir yıl daha uzattık, prosedürlerimize 'Engelli Dostu Olma' şartını koyduk"

Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi'nin hem Topluluk şirketleri, çalışan ve bayileri, hem de toplumda yarattığı etkiden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, "Çalışmalarımızla hem zihinlerde hem de sahada yani hayatın içindeki engelleri kaldırmaya odaklandık. Bunu hedeflediğimiz oranda başarmış olmaktan son derece memnunuz" dedi. Mustafa V. Koç sözlerine şöyle devam etti: "Projeye başlarken süreyi diğer Ülkem İçin temaları gibi iki yıl olarak belirlemiştik. Ancak hem çalışanlarımızda hem de başta çocuklar ve geleceğimizin teminatı olan gençler üzerinde yarattığı etkiyi görünce bu süreyi üç yıla uzattık. Bugün hem Topluluk şirketlerimizde hem de ülkemizde bu proje ile engellilik konusunda önemli bir farkındalık yarattığımızı görüyoruz" dedi. Mustafa V. Koç, proje kapsamında gerçekleşen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Projemizin ilk adımı olan eğitimlerle çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetim temsilcilerine ulaştık. Ülkem İçin Elçileri olan bayilerimizin liderliğinde toplam 36 ilde "Engelliliğe Doğru Yaklaşım" eğitimleri düzenledik. Bu eğitimlere Koç Topluluğu çalışanları, paydaşlarımız ve yan sanayicilerimizin bulunduğu 103 bin 482 kişi ile 22 bin 500 öğrencinin katılımını sağladık. Projemizle, faaliyet gösterdiğimiz alanlarda fiziki şartların iyileştirilmesinin yanı sıra şirketlerimizin bayi ve mağaza prosedürlerine 'Engelli Dostu Olma' şartı da ekleyerek toplam 1361 işletmenin fiziki şartlarını engelli dostu hale getirdik. Koç Topluluğu Şirketlerimiz aracılığıyla 19 okulun fiziki şartlarını yeniledik. Bu çalışmaların yanı sıra yarattığımız algı değişikliği iş süreçlerimize de yansıdı. 'Herkes İçin Tasarım' konseptini benimseyerek engelli bireyleri ötekileştirmeden hizmet ve ürünlerimizi geliştirdik." dedi.

Yılın En Başarılı "Ülkem İçin" uygulamaları seçildi

Koç Üniversitesi ve Ford Otosan ödül aldı, Malatya en başarılı il oldu

Koç Topluluğu, "Engelliliğe Doğru Yaklaşım" eğitimlerinin yaygınlaştırılması, fiziki şartların iyileştirilmesi, destekleyici kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesi ve iletişimde aktif rol alınması gibi başlıklar altında örnek uygulamaları hayata geçiren Koç Topluluğu üyeleri ödüllendirildi. En başarılı şirket/kurum kategorisinde Koç Üniversitesi, çalışanlarından ve öğrencilerinden oluşan 1.638 kişiye "Engelliliğe Doğru Yaklaşım" eğitimleri vermesinin yanı sıra Hemşirelik Meslek Yüksekokulu'nun katkılarıyla açılan "Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi" ile ödüle layık görülürken; Ford Otosan da 500 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği 'Engelli Dostu' Yeniköy Fabrikası ve 14 bin kişiye ulaşan farkındalık eğitimleriyle ödül almaya hak kazanan bir diğer şirket oldu. "Engelliliğe Doğru Yaklaşım" eğitimlerinin gerçekleştiği 36 il arasında yapılan sıralamada da Malatya en başarılı il oldu. Malatya Ülkem İçin Elçisi Ford Otosan Bayii Saim Ilıcak, düzenlediği 7 farklı eğitim ile 2.500'ten fazla kişiye ulaşarak birinci oldu. Ayrıca Setur Ülkem İçin Proje Sorumlusu Selen Sözer de, Koç Topluluğu Şirketleri ile gerçekleştirdiği işbirliği ve departmanlar arasında koordineli çalışmalarıyla proje iletişiminde yarattığı etki ile En Başarılı Proje Sorumlusu Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Koç Topluluğu şirketleri 'Engelleri Kaldırmak' için çalıştı

Koç Holding, Tohum Otizm Vakfı işbirliğiyle Beylikdüzü'ndeki 20 okulda ve Beylikdüzü Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde görev yapan eğitimcilere Kaynaştırma Eğitimleri verdi.

Yapı Kredi, Ülkem İçin Fonu aracılığıyla 3 ilköğretim okulunun fiziki şartlarının iyileştirilmesini tamamladı.ı. 1.204 adet engelsiz ATM'nin faaliyete geçirilmesini sağladı.

Arçelik, 'Herkes İçin Tasarım' konseptini tüm ürünlerine uygulamak için Ar-Ge çalışmalarını başlattı.

Otokar, Doruk serisi araçlarda ve Kent serisi otobüslerde Braille alfabesi kullanımını devreye aldı.

Koçtaş 'Daha Güzel Evler Daha Güzel Hayatla' konsepti ile Adana ve Kocaeli'de engelliler için faaliyet gösteren dernek merkezlerinin fiziki koşullarının iyileştirilmesi projesini hayata geçirdi.

Tanı, Türk Traktör ve Ram Dış Ticaret şirketleri birer ilköğretim okulunun fiziki şarklarının iyileştirilmesini sağladı.

Arçelik, Beko, Ford Otosan, Opet, Koçtaş ve Divan yeni açılacak bayi, mağaza ya da şubeleri için bayi prosedürlerine 'Engelli Dostu' olma maddesini ekledi.

Arçelik 90 bayisi ve 5 işletmesi, Fort Otosan 107 bayisi, Koçtaş 10 mağazası ile 'Engelli Dostu' oldu.

Setur, Arçelik, Fort Otosan, Koçtaş ve Opet işbirliği ile 'Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Kursu' faaliyete geçirdi.

Koç Finans, Zer ve AES Entek işbirliği ile 'iPad'imle Öğreniyorum' projesi ile zihinsel engellilere yönelik bir merkezin eğitmen eğitimi ve öğrenciler için gerekli olan iPad'ların temini sağlandı.

Tofaş fabrikada düzenlediği toplantı ve diğer etkinliklerde işitme engelliler için bir tercüman bulundurulmaya başlandı. Engelli çalışanlardan bir sendika temsilcisi seçildi. İşitme Engelli çalışanlara interaktif Tiyatro ile İş Güvenliği Eğitimi verildi. İşitme engelli çalışanların liderleri İşaret Dili Eğitimi almaya başladı. Okuma Yazma bilmeyen İşitme Engelliler için Okuma Yazma Eğitimi'ne başladı.

Tüpraş, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Kent Konseyi ile işbirliği içinde Kocaeli'ndeki 300 kamu personeline işaret dili eğitimi düzenledi.

Aygaz, 8 ilde toplam 6000 ziyaretçiye farkındalık eğitimi düzenledi.

Divan, tüm pastane ve kafeleri için braille alfabeli menüleri ile hizmet vermeye başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 125 Bini Aşkın Kişi Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimlerine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement