13. Doğançay Müzesi Ödülleri" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

13. Doğançay Müzesi Ödülleri" Sahiplerini Buldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi'nin birlikte düzenlediği "13. Doğançay Müzesi İstanbul Orta Okullar Resim Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

30.05.2017 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi'nin birlikte düzenlediği "13. Doğançay Müzesi İstanbul Orta Okullar Resim Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

Ressam Burhan Doğançay'ın hayattayken başlatıp vefatına kadar yürüttüğü Doğançay Müzesi İstanbul Orta Okullar Resim Yarışması'na bu yıl öğrenciler, tema sınırlaması olmadan serbest çalışmalarıyla katıldı. Doğançay Müzesi Resim Yarışması'nın jürisinde ressam Süleyman Saim Tekcan, küratör ve sanat eleştirmeni Beral Madra, araştırma ve programlar direktörü Vasıf Kortun ile küratör Mehmet Lütfi Şen yer aldı.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde bu yıl birinciliğe Atatürk İmam Hatip Ortaokulundan Şevval Dilara Kalafat değer görülürken, Özel Enka Okullarından Yaz Kocacıklıoğlu ikinci, Özel Üsküdar Sev Ortaokulundan Ayşe Zeynep Özer üçüncü oldu.

Doğançay Müzesi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Özbudak, "13 yıl önce Burhan Doğançay'ın ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza yönelik başlattığı resim yarışmasının amacı çocuklarımıza resim sevgisi vermekti. Doğançay Müzesi'ni kurduğunda, en çok çocukların ziyaretinden keyif alırdı. Onlarla sohbet eder ve bilgi alışverişinde bulunurdu." dedi.

Bu yıl yarışmada bir tema belirlemediklerini ve çocukların kendi duygularını ortaya koymalarını istediklerini ifade eden Özbudak, "Bu yıl birbirinden güzel eserler geldi. Jüri üyeleri seçerken oldukça zorlandı. Burada bulunan ve yarışmaya destek olan öğretmenlerimize de teşekkürü bir borç biliyoruz." şeklinde konuştu.

Törende, şef Gökçen Koray yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Çok Sesli Çocuk Korosu davetlilere konser verdi.

Sergilenmeye layık görülen 50 eser ise 9 Haziran tarihine kadar İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun fuaye alanında gezilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 13. Doğançay Müzesi Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement