14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika
Güncel

14 Mart Tıp Bayramı

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Ahmet Koç, bölgede görev yapan doktorların sorunlarıyla ilgili yapılan araştırmayı açıkladı.

13.03.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van- Hakkari Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Ahmet Koç, bölgede görev yapan doktorların sorunlarıyla ilgili yapılan araştırmayı açıkladı.

Açıklamada, araştırmaya 5 bin sağlık çalışanının dahil olduğunu belirten Koç, sorunlar arasında birinci sırada gelecek kaygısının yer aldığını ifade etti.

Koç, sağlık çalışanlarının diğer sorunlarının iş yükü ağırlığı, nitelikli sağlık hizmeti verememekten duyulan mutsuzluk, yıpranma ve idari baskı olduğunu ileri sürdü.

"Hekimler için gelecek ve can güvencesi sağlanana kadar 14 Mart Tıp Bayramını kutlamayacağız" diyen Koç, çatışmalı ortamlarda en çok etkilenen meslek gruplarından birisinin doktorluk olduğuna dikkati çekti.

Çatışmalı süreçte şu ana kadar 4 meslektaşlarının hayatını kaybettiğini hatırlatan Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde barışı öldürerek değil, yaşatarak temin etmenin yollarını mutlak bulmak zorundayız. Sağlık çalışanlarının önde gelen sorunlardan birisi de şiddettir. Sağlık ortamında şiddet her geçen gün artmaktadır. Son yıllarda meslektaşlarımızın amir baskısından yakındığı tespit edilmiştir. Hekimler her hastaya ihtiyacı olan zamanı ayırarak çalışmak istiyor işlerini iyi yapmak istiyorlar. Hekimlerin bugün emeklilikteki durumları içler acısıdır. Emeklilik düzenlenmesinin bir an önce yapılmasını talep etmektedirler."

Yıpranma payının sağlık çalışanlarının hakkı olduğunu savunan Koç, açıklamasını, "Milyonlarca hastanın muayene edildiği sağlık kuruluşlarında doktor ve sağlık çalışanlarının yapmış olduğu hizmet çoğu zaman gözden ıraktır. Doktor ve sağlık çalışanları milyonlarca hastayı özveriyle problemsiz sağlığına kavuştururken hasta hekim arasında meydana gelen ufak sorunlarda sağlık çalışanları çoğu zaman kamuoyunda mahkum edilir. Doktor ve hastalar ayrı tarafta değil, aynı tarafta bulunması gereken gruplardır" ifadeleriyle tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement