14 Milyon Öğrenci 26 Ocakta Karne Alacak - Son Dakika
Güncel

14 Milyon Öğrenci 26 Ocakta Karne Alacak

İlköğretim ve Ortaöğretim Okullarında Okuyan Öğrenciler 26 Ocak Cuma Günü Karne Alacak. Yaklaşık 14 Milyon Öğrenci ile 600 Bine Yakın Öğretmen, İki Haftalık Yarıyıl Tatiline Başlayacak.

24.01.2007 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler 26 Ocak Cuma günü karne alacak. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, iki haftalık yarıyıl tatiline başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sincan'daki Faruk Kadri Timurtaş İlköğretim Okulunda düzenlenecek törende, öğrencilerin karne heyecanını paylaşacak. Çelik, bu törenin ardından Çorum'a gidecek ve burada yapılacak karne dağıtım törenlerine katılacak.

Öğrenciler bu yıl yeni düzenlenmiş bir karne alacaklar. Hem ilköğretim hem de ortaöğretim karnelerine öğrencilerin önceki sınıflara ait notlarının da yer alacağı bir bölüm eklendi. Ancak önceki sınıflara ait notlar yetiştirilemediği için bu dönem verilecek karnelere yansıtılmayacak.

Okullarda öğrencilerden ''karne parası'' istenmeyecek.

İlköğretim okullarında okuyan yaklaşık 11 milyon öğrenciye, karneleriyle birlikte çocukların başarısı için velilere önerilerde bulunulan birer mektup da verilecek.

Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 12 Şubat 2007 Pazartesi günü başlayacak.

2006-2007 eğitim öğretim yılı 19 Haziran 2007 Salı sona erecek. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra 3 aylık yaz tatiline girecekler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Milyon Öğrenci 26 Ocakta Karne Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement