14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

14.Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali bugün düzenlenen törenle Trabzon'da başladı.

02.05.2013 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali bugün düzenlenen törenle Trabzon'da başladı.

Festivalin açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü M. Fatih Dokgöz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü M. Fatih Dokgöz, Trabzon halkının tiyatroya sahip çıkmaya başladığını belirterek her yıl yeni ülkelerin festivale katılmaya başladığını söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da "Trabzon bu festivalle birlikte sanatın, kültürün, tiyatronun ve edebiyatın beşiği olduğunu göstermektedir. Bu festivale katılanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise Trabzon'un geçmişten gelen kültür mirasını yüksek düzeyde koruyabilmiş ve bugüne aktarabilmiş nadir şehirlerden biri olduğunu ifade ederek, "Bütün sanat dallarında güçlü sanatçılar yetiştirmiş, birbirinden güzel eserler ortaya çıkarmayı başarmıştır. Trabzon pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde de binlerce yıllık birikimiyle göz kamaştıran Trabzon, sürekli ve kapsamlı bir tiyatroya sahip olmakla kültürel anlamda bölgenin en parlak şehri olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Festivalin barışa dostluğa katkı sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise tüm dünyada son dönemlerde en fazla ihtiyaç duyulan şeyin kardeşlik, hoşgörü ve barışın sağlanmasını olduğunun altını çizerek, "Toplumdan topluma barışın ve hoşgörünün sağlanmasında en önemli araçlardan birisi hiç şüphesiz toplumların kaynaşmasını sağlayan sanatsal etkinliklerdir. Trabzon'umuzun ve ülkemizin yüz akı müesseselerinden olan Devlet Tiyatroları tarafından çok önemli adımlar atıldı atılmaya devam edecektir. Sanatçı toplumun içinden, toplumla beraber yaşayan ve onların duygularını yansıtması anlamında çok önemli bir görev yapmaktadırlar. Devlet Tiyatroları Trabzon müdürlüğünün bünyesindeki sanatçı arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle hem bölgemizde hem de uluslararası alanda bu alanda kardeşliğe hoşgörüye ve barışa katık sağlama yönünde son 14 yıldır çok önemli adımlar atıldı, atılmaya devam edecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından festivale katılan Çin, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Lübnan, Romanya ve Gürcistan'dan gelen tiyatrocuların katılımıyla başlayan etkinlik çerçevesinde tiyatroya katılan ülkeler ellerinde ülkelerini temsil eden bayraklarla kortej eşliğinde Meydan Parkı'ndan tiyatro binasının bulunduğu Atapark'a kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca tiyatroculara vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Atapark'taki Haluk Ongan Devlet Tiyatrosu önünde tamamlanan yürüyüş sonrasında yapılan folklor gösterisinin ardından misafirlere yöresel yemek ikram edildi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement