15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü - Son Dakika
Güncel

15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

14.05.2018 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Filiz, mesajında, Denizli halkının bundan tam 99 yıl önce korkusuzca bir diriliş destanı yazdığını ve bu tarihin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirtti.

Milli egemenliğe yönelik saldırılara karşı birlik içinde her zaman gerekli cevabın verileceğini vurgulayan Filiz, şunları kaydetti:

"Yoksulluk içinden gelen bir Türkiye'den, bugün geldiğimiz noktada kendi milli savunma silahlarını, kendi barajını, üretimini yapan ve ürettiğinin büyük bir kısmını dışarıya satan dünyanın en büyük ekonomileri arasına giren bir ülke konumuna geldik. Bunu birlikte, beraber çalışarak yaptık. Unutmamamız gereken bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olmak, sımsıkı birbirimize sarılmak ve düşmana hiçbir zaman fırsat vermemektir. O dönemde verilen mücadelenin herkes tarafından bilinmesi gerekir. Özellikle gençlerimiz, atalarının nasıl fedakarlıklarla bu ülke topraklarını korumak için canını hiçe sayıp savaştığını bilmelidir. Dönemin vatanperverleri, Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde yokluklara ve zor koşullara rağmen Yunan işgaline karşı canlarını ortaya koyup mücadele etmekten asla geri durmadılar. 15 Mayıs'ta, milli mücadelenin ateşini yakarak düşmana Anadolu'nun geçilemeyeceğini kahramanca gösterdiler."

Denizli Belediye Meclisi'nin 2007'de aldığı kararla 15 Mayıs'ın Denizli Milli Mücadele Günü olarak kutlanmasını sağladığını hatırlatan Filiz, bu kararının alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement