15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

HATAY/ Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Hurşit Uzel ve Gülşah Güler Hatay, Aytekin Kuru ise Adana'daki mezarları başında anıldı.

11.07.2017 15:50

HATAY/ Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Hurşit Uzel ve Gülşah Güler Hatay, Aytekin Kuru ise Adana'daki mezarları başında anıldı.

Darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Uzel ile komiser Güler için memleketleri Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bulunan mezarları başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Şehit kabirlerine, daha sonra kırmızı karanfil bırakıldı.

Kabir ziyaretlerine şehit ailelerinin yanı sıra, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ve vatandaşlar katıldı.

Aynı gece Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen Aytekin Kuru da memleketi Adana'nın Kozan ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Kozan'ın Pekmezci Mahallesi'ndeki şehitlikteki kabri başındaki anma törenine, şehit yakınlarının yanı sıra Kozan Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Musa Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Volkan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Veli Gelebek, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı ile vatandaşlar katıldı.

Buradaki törende Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu dua etti.

Kaymakam Oral ile beraberindekiler daha sonra şehit Kuru'nun ailesinin evine geçerek baba Süleyman ve anne Esma Kuru ile bir süre sohbet etti.

Kaymakam Oral, burada yaptığı konuşmada, şehitleri şükran ve minnetle yad ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement