15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.

15.07.2017 23:22

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.

Büyükelçilik rezidansında düzenlenen program, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programa, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türk Hava Yolları (THY) Kahire ofisi yöneticileri, Büyükelçilik çalışanları ve Mısır'da yaşayan Türk davetliler ile Mısırlı misafirler katıldı.

Programda konuşma yapan Türkiye'nin Kahire Misyon Şefi Geçici Maslahatgüzar Ali Rıza Güney, "Üzerinde yaşadığımız şehit kanlarıyla sulanmış toprakların arsa bedeli çok yüksektir. Bu topraklarda gözü olan çok ülke vardır. Topraklarımızı koruma mücadelemizi ancak bilgi ve teknoloji ile donanımlı olursak sürdürebiliriz. Dini, şov haline getiren, dinden nemalanan, din ile halkı uyutan şarlatanlara prim vermeyin. Zira 15 Temmuz bir anlamda bu şarlatanlarla, dinini yüzyıllardır Allah ile kendi arasında yaşayan aziz Türk milletinin hesaplaşmasıdır." ifadelerini kullandı.

Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da yaşayan Türkler ve bazı Mısırlı dostlarla, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişiminde şehit olanları ve yaralananları hatırlamak, o gün yaşananları tekrar gözden geçirmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Güney, "15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kanlı terör eylemi olarak hatırlanacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement