15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Aksaray'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla "15 Temmuz ve Darbelerle Türkiye" konferansı düzenlendi.

17.07.2017 01:27

Aksaray'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla "15 Temmuz ve Darbelerle Türkiye" konferansı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'ndaki konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program kapsamında şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgesellerin de gösterimi yapıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla programa katılanlar marşlar söyledi.

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Turgay Güler, konferansta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un ülkenin bugüne kadar gördüğü en büyük saldırı, en büyük işgal girişimlerinden birisi olduğunu söyledi.

Türk milletinin hiçbir zaman bu ihanet girişimini unutmayacağını vurgulayan Güler, "Bu zafer, tıpkı Çanakkale, Malazgirt, Kurtuluş savaşları gibi anlamı çok büyük olan bir zaferdir. Allah bir daha bu millete böylesi hain saldırılar göstermesin. Ama olur da birileri kalkışırsa da bu millet geldikleri yere göndermesini de bilir." diye konuştu.

Güler, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz salası peşin peşin okunan bir milletiz. O gece tankların, ağır silahların vurduğu bu ülkenin evlatları yere düşüp o mübarek kanını toprağa akıtırken, dilinde sadece kelimeişehadet vardı. Kendi salasını okuyarak şehit olan, o şehadet şerbetini içen dünyada kaç millet vardır ki. Milletimiz böyle bir mücadele ortaya koydu, hiç düşünmeden meydanlara çıktı. Ama birisi çıkıp buna kurgu dedi, kontrollü darbe dedi. Utanmadan, sıkılmadan, yüzümüze baka baka şehidime kontrollü şehit, gazimize de kontrollü gazi dedi. Ama milletimiz her şeyi görüyor, her şeyin de farkında."

Konuşmanın ardından Güler ve tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik'e plaket takdim edildi.

Demokrasi nöbetinin saat 00.00'da bitmesi üzerine vatandaşlar meydandan ayrıldı.

Konferansa, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement