15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Tunceli - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Tunceli

- Yürüyüşten görüntüler Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in konuşması 15 Temmuz gazilerinden Erol Sönmez'in konuşması Ay ve yıldızın görüntüsü Protokolden görüntüler Alandan görüntüler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü TUNCELİ - Tunceli'de "15 Temmuz Demokrasi ve...

16.07.2018 00:34

- Yürüyüşten görüntüler

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in konuşması

15 Temmuz gazilerinden Erol Sönmez'in konuşması

Ay ve yıldızın görüntüsü

Protokolden görüntüler

Alandan görüntüler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TUNCELİ - Tunceli'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Atatürk Mahallesinde SGK İl Müdürlüğü bahçesinde toplanan yaklaşık 7 bin kişi ellerinde bayraklar, "şehitler ölmez vatan bölünmez", "vatan sana canım feda" sloganları atarak ve tekbir getirerek aynı mahalledeki 15 Temmuz Şehitleri Parkı'na yürüdü.

Saygı duşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam edildi.

Programda konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, tüm şehitleri rahmet ve gazileri minnetle andığını söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin vatandaşların yazdığı en son destan olduğunu belirten Sonel, "İki yıl öncesine gittiğimizde hakikaten hain FETÖ'nün darbe girişimiyle, kalkışmasıyla bizim o milletimizin birlik ve beraberliği pekişti." dedi.

15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıkan tüm vatandaşların o günkü birlik ve beraberliğini ilelebet sürdürmesi gerektiğine vurgulayan Sonel, şunları söyledi:

"Bizim dün olduğu gibi bugünde gelecekte de, çünkü bulunduğu konum itibariyle bir yıldız gibi parlamakta Türkiye'miz ve bunu hazmedemeyen elbette terör örgütleri olacak. Bunun adı ister FETÖ olsun, ister PKK olsun, ister DEAŞ olsun Allah hepsini kahretsin. Allah vatanımıza, bayrağımıza, birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize, güzelliğimize, göz diken hainlere fırsat vermesin."

15 Temmuz gazilerinden Erol Sonmez de, Türkiye'nin geleceğe güvenle yürüyebilmesi için birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

Tüm vatandaşların uyanık olması gerektiğini ve dış güçlerin oyunlarına gelmemesi gerektiğini anlatan Sönmez, "Biz o köprüde veya diğer yerlerde şehit ve gazi olurken kimse ne Türk, ne Kürt, ne Sunni, ne Alevi, ne Laz, ne de Çekez kimse kimseye nerelisin ne düşüncen var, hangi parti, hangi şehir bir düşünce olmadan kol kola tankların önüne gittik." dedi.

Yürüyüş ve programa Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, AK Parti İl Başkanı Fatih Tek, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Tunceli
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Tunceli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement