18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Karabük'ün Safranbolu ve Yenice ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi Safranbolu Şehitliği Anıt'ında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Kaymakam Murat Bulacak, Safranbolu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy anıta çelenk sundu.

18.03.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün Safranbolu ve Yenice ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Safranbolu Şehitliği Anıt'ında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Kaymakam Murat Bulacak, Safranbolu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy anıta çelenk sundu.

Törende konuşan Jandarma Üsteğmen Deniz Kurt, 300 bin Türk askerinin şehit olduğu Çanakkale Savaşı'nda düşman donanmalarının çok ağır kayıplar vererek geri çekildiğini belirterek, "Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın meşalesinin ilk tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlık doruk noktalarına ulaştığı bir prestij ve azim mücadelesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Dua edilmesinin ardından Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde program düzenlendi.

Yenice'de vatandaşlara çorba ikram edildi

Yenice ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla vatandaşlara buğday çorbası ikram edildi.

Yenice Orman İşletme Toplantı Salonun'da düzenlenen törende konuşan Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, zaferin zor şartlar altında kazanıldığını belirterek, " Vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize dedelerimizin  yokluk içinde kazandıkları büyük zaferi bir nebze hissettirmek gayesiyle Çanakkale şehitlerimizin bir günlük yemeği olan yağlı buğday çorbasını ikram ettik. O zaman yaşanan zor şartların unutulmaması gerekir. Her zaman kendilerini minnetle anıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement