18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu Yılı - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu Yılı

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.03.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aksak, mesajında, Çanakkale'nin bu milletin imanının ve azminin zaferi olduğunu vurguladı.

Düşmanların en gelişmiş donanma ve toplarla yaptığı saldırıları, Türk askerinin imanı, azmi ve canıyla geri püskürttüğünü belirten Aksak, şunları kaydetti:

"Çanakkale elbette bir destandır. Bu aziz milletin, 7'den 70'e canını siper ederek yazdığı imanın ve azmin destanıdır Çanakkale. 250 bin şehidin kanlarıyla yazdığı destandır Çanakkale. Mektepli çocukların, kınalı Hasanların, Seyit Onbaşıların, Ezineli Yahya Çavuşların, Dadaşların ve nice civanların canlarıyla yazdığı destanın adıdır Çanakkale. Çanakkale Savaşının Türk askerinin zaferiyle sonuçlanması, tüm dünyayı etkileyen sonuçlar doğurmuştur. Maddiyatın, maneviyat karşısında yenildiği bir savaş olan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı anlamına gelirken, aynı zamanda batılıların yüzyıllardır sömürdüğü ülkelerde bağımsızlık fikrinin güçlenmesini de sağlamıştır. Birinci Dünya Savaşı'nın gidişatını değiştiren ve mazlum milletlere umut olan Çanakkale Zaferi'nin 99. yılını kutluyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu Yılı - Son Dakika


Advertisement