19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, "Bağımsız yaşamamız için canlarını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde saygın bir yere sahiptir" dedi.

19.09.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, "Bağımsız yaşamamız için canlarını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde saygın bir yere sahiptir" dedi.

Gödekmerdan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül gününün, "Gaziler Günü" olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Gazilik ve şehitliğin, Türk milleti için en büyük ve en kutsal paye olduğunu belirten Gödekmerdan, "Bizlere cennet bir vatan bırakan ve bu topraklar üzerinde sonsuza kadar bağımsız yaşamamız için canlarını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde saygın bir yere sahiptir" dedi.

Gödekmerdan, Türk milleti gibi, bağımsızlığını savaşlarda göğüs göğüse çarpışarak kazanmış milletler için, "gazi" unvanının değerinin çok daha büyük, çok daha anlamlı olduğunu kaydetti.

Gazilerin unvanlarını gururla taşımaları için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Gödekmerdan

" Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda, Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve terörle mücadele sırasında kahramanlarımız hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canları pahasına kutsal değerlerimiz için büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele ederek, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Gödekmerdan, güvenlik güçlerinin bugün hala teröre karşı amansız bir mücadele yürüttüğünü, bu mücadelede gazi olan kahramanların ülkeleri için herşeylerini ortaya koyarak vatanseverliğin en güzel örneğini sergilediklerini bildirdi.

Gödekmerdan, mesajında, "Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun birlik ve beraberliği için üstün fedakarlıklar göstererek canı pahasına, ölümü göze alarak göğsünü siper etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı Açıklaması - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement