19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Tokat'ın Yeşilyurt, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

19.05.2011 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Tokat'ın Yeşilyurt, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Yeşilyurt'taki tören, Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na İlçe Kaymakam Vekili Mehmet Tunç başkanlığındaki protokol üyelerince çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gösterilerin sunulacağı alana geçildi.

Törene, Yeşilyurt Kaymakam Vekili Mehmet Tunç, Belediye Başkanı Kazım Misafir, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Sinan Kubat, İlçe Emniyet Amiri Serdar Esin, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Vekili Tunç, Belediye Başkanı Misafir ve İlçe Jandarma Komutanı Kubat, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi tarafından tertip edilen programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz yaptı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, Yunus Emre İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösteri sundu. İlçedeki okullardan seçilen bir grup öğrenci de 4x100 bayrak koşusu yaptı. Koşuda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Vekili Tunç tarafından verildi.

Polis Haftası ve Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan kompozisyon yarışmaları ile il ve ilçe genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere de ödülleri protokol üyelerince verildi.

Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi jimnastik gösteri ekibi, yaptıkları birbirinden güzel hareketlerle beğeni topladı. Gösteri sonunda dev bir Türk Bayrağı açan öğrenciler, bayrağın yanında da "Türkiyem" yazısı oluşturdu.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile milli mücadele yıllarının anlatıldığı temsili gösteri ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Program, okulların resmi geçit töreni ile sona erdi.

-REŞADİYE'DEKİ TÖREN-

Reşadiye ilçesindeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. İlçe Stadında devam eden törende, öğrenciler gösteriler sundu. Öğrenciler arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende, halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Wushu gösterilerinin de sunulduğu tören, vatandaşların beğenisini topladı.

Hükümet Konağı önündeki törene, Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Rafet Erdem, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nihat Özkök, Cumhuriyet Savcısı Gül Türkoğlu, İlçe Emniyet Amiri Sefa Kır ve diğer daire amirleri katıldı.

-NİKSAR'DAKİ TÖREN-

Niksar'daki tören de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, İlçe Stadyumunda devam etti.

Niksar Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Uğur Ertekin ve Niksar Belediye Başkanı Vekili Fazlı Bayram, öğrenciler ve halkın bayramını kutladı. Törene Cumhuriyet Savcısı Hakan Güngör, Niksar Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kasap, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seçkin, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir yaptı. Prof. Dr. M. Erol Turaçlı Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Murat Odyakmaz'ın, gençlik adına konuşma yaptığı tören, Çağdaş Garipoğlu adlı öğrenci Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Merve Nur Maden adlı öğrencinin Gençliğin Ata'ya Cevabını okumasıyla devam etti.

Prof. Dr. M. Erol Turaçlı Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Büşra Erdemir, Niksar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Levent Bayrakçıoğlu eşliğinde Kaymakam Uğur Turan'a Türk Bayrağı takdim etti.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında çeşitli spor dallarında Niksar'ı temsil eden okullar ve öğrenciler ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Geçit töreninin ardından, tekvando gösterileri sunuldu. Tören, erkek ve kız gruplarının gösterileriyle sona erdi.

- TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement