19 Mayıs, Karaman'da Stat Yerine Spor Salonunda, Aksaray'da da Valilik Önünde Kutlandı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs, Karaman'da Stat Yerine Spor Salonunda, Aksaray'da da Valilik Önünde Kutlandı

19 Mayıs, Karaman\'da Stat Yerine Spor Salonunda, Aksaray\'da da Valilik Önünde Kutlandı

19 MAYIS Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, yeni yönetmeliğe göre stat yerine Karaman'da spor salonunda, Aksaray'da da Valilik önünde kutlandı.

19.05.2012 17:00

19 MAYIS Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, yeni yönetmeliğe göre stat yerine Karaman'da spor salonunda, Aksaray'da da Valilik önünde kutlandı.

Bu yıl yeni yönetmeliğe göre hazırlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapmasında Karaman'da ilk olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene Karaman Vali Vekili Ferhat Burakgazi, Belediye Başkan Vekili Osman Çolakoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selçuk Boz ve gösteri yapacak öğrenciler katıldı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol üyeleri ve halk,'Gençlik ve Halk yürüyüşüne' katılıp törenlerin düzenleneceği Kemal Kaynaş Stadı'ndaki Kazım Karabekir Spor Salonuna kadar yürüdü. Burada halk oyunları ve tekvando gösterisi yapıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

CHP'LİLER CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANDI

Atatürk Anıtı'na valilik tarafından çelenk sunmalarına izin verilmeyen CHP Karaman İl Başkanlığı üyeleri ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplanda. Eğitim-İş ve Eğitim- Sen üyelerinin de bulunduğu programda yaklaşık 200 kişi sayı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardınran Atatürk Anıtı'na karanfil koydu. Atatürk'ün Gençliğe hitabesi ve 10. Yıl Marşı'nın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

AKSARAY'DA TÖRENLER VALİLİK ÖNÜNDE YAPILDI

Aksaray'da ise yeni yönetmelik gereği kutlamalar Valilik binası önünde gerçekleşti. Tören öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından yine aynı yerdeki kutlamalara geçildi.

Kutlamalara Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren ve yaklaşık 500 kişi katıldı. Halk oyunları ve spor gösterilerinin ardından, protokol üyeleri ve Aksaraylılar 'Gençlik ve Halk Yürüyüşü' ile piknik alanına kadar yürüdü. Buruda da halat çekme, torba yarışması ve mahalli sanatçıların konseriyle tören sona erdi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs, Karaman'da Stat Yerine Spor Salonunda, Aksaray'da da Valilik Önünde Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement