2 Beşiktaş Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

2 Beşiktaş Maçının Ardından

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Beşiktaş ile 1 - 1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, Sonuçla ilgili üzgünüm, 2 puanı kaybettik dedi.

20.08.2012 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ CARVALHAL 2 PUAN KAYBETTİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜM

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ AYBABA ZAMANLA NE YAPTIĞINI BİLEN, DAHA ÇOK MÜCADELE EDEN BİR TAKIM HALİNE GELECEĞİZ

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Beşiktaş ile 1 - 1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, Sonuçla ilgili üzgünüm, 2 puanı kaybettik dedi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli teknik adam, Beşiktaş'ın karşılaşmaya iyi başladığını belirterek, İlk 15 dakika topa sahip olarak oyunu kontrol ettiler. Gol fırsatı bulamadılar ama top onlardaydı. Maçın 20. dakikasından sonra orta sahamız daha ileri çıktı. Bu hamleyle beraber baskı yapmaya başladık. Sonuçla ilgili üzgünüm, 2 puanı kaybettik diye konuştu.

İlk yarıda orta sahada yaptıkları hamlelerle maçı kazanabileceklerini düşünmeye başladıklarını kaydeden Carvalhal, şöyle konuştu

İkinci yarıda bunu daha fazla aramaya başladık ve golü bulduk. Golün ardından 2-3 tane net pozisyonla maçı bitirme fırsatı elimize geçmişti. Son 10 dakikada Beşiktaş geri döndü. Daha uzun oynamaya başladılar. Bu şekilde ikinci topları takip edip faul kazanmaya başladılar. Böylece beraberlik golünü attılar. Takımımın gösterdiği çabadan dolayı mutluyum. İyi bir imaj gösterdik. Takımımızın lige renk katabileceğini ve ligi canlandırabileceğini düşünüyorum.

Carlos Carvalhal, eski takımı Beşiktaş karşısında attıkları gol sonrası fazla sevinmemesinin hatırlatılması üzerine, Beşiktaş'a karşı asla öyle sevinç gösterisi yapmayacağım ifadelerini kullandı.

Carvalhal, siyah-beyazlı takımı nasıl bulduğu ve Quaresma ile ilgili sorulara, şu yanıtı verdi

Beşiktaş hakkında konuşmayacağım. Takımım ve maç hakkında konuşabilirim. Ligin ilk maçlarında bütün takımlarda ve oyuncularda gerginlik, tedirginlik vardır. Biz de kendi takımımızda maçın başında bunu hissettik. Ancak oyuncuların performansından memnunum. Beşiktaş'ın değiştiğini düşünüyorum. Oyuncular değişti. Onlarla ilgili analizlerimizi yaptık. Dinamikleriyle ilgili iyi önlemler aldık. Bunların üzerinde durarak oyunu kendi lehimize çevirdik. Gelecekte iki takımın daha iyi duruma geleceğini söyleyebilirim. Quaresma konusunda ise etik olarak rakip takım veya oyuncular hakkında konuşmak istemiyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Can Arat da, son 2-3 sezondur büyük takımlarla lige başladıklarına vurgulayarak, Bu, bazı takımlar için avantajdır. Bazıları için de dezavantajdır. Bizim için avantaj. Maçın sürprizi beraberlik almamız oldu. 3 puanı hak etmiştik. En azından yenilsek bile alnımızın akıyla sahadan çıkacaktık. Galibiyeti kaçırdık. Böyle oynarsak her sezon çok yaklaştığımız Avrupa hedefine ulaşabiliriz dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un golünü atan Cihan Haspolatlı ise iyi yolda olduklarını vurgulayarak, İlk 20 dakika hariç Beşiktaş'tan daha iyi oynadık. Golden önce ve sonra yakaladığımız pozisyonlar vardı. Lige puanla başlamak da önemli diye konuştu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, maça iyi başladıklarını, ancak Veli Kavlak'ın sakatlanmasının ardından oyundaki dengelerin bozulduğunu söyledi.

İlk 20 dakika etkili oynadıklarını vurgulayan Aybaba, Oyuna çok iyi başladık. Sonra Veli sakatlandı ve oyunun dengesi bozuldu dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yıllardır birlikte oynayan futbolculardan kurulu olduğunu anlatan Aybaba, Onların da bizim de pozisyonlarımız oldu. Genç oyuncularımız var, onlarla biraz daha çalışacağız. Eksiklerimiz var. Geçen seneki oyuncularımızın performansını artırmalıyız. Gün geçtikçe sahada ne yaptığını bilen, daha çok mücadele eden bir takım haline geleceğiz. Böyle bir maçtan, 1-0 yenikken, 1-1 berabere ayrılmak bizi mutlu etti şeklinde konuştu.

Tribünlerde bir grubun Quaresma lehine tezahürat yaptığının belirtilmesi üzerine, Tribünde değil saha içindeydim ve duymadım diyen Aybaba, Mustafa

Pektemek ile Almeida'nın kopuk oynamalarıyla ilgili olarak da Zamana ihtiyaçları var. Mustafa'nın, Almeida'ya yaklaşması lazım. Onlar yaklaşmayınca

Almeida tek kalıyor. Bizim sistemimizde normalde hücumdayken 3 forvet gibi oynuyoruz dedi.

Transferle ilgili bir soruya da Aybaba, Transfer çok kolay değil. Forvet düşünüyoruz. Uzun zamandır bakıyoruz ama olabilir de olmayabilir de yanıtını verdi.

Aybaba, gelecek hafta oynayacakları Galatasaray derbisiyle ilgili olarak da Hepimiz bu maçı önemsiyoruz. Biz Beşiktaş'ız, büyük takımız. Oyuncularımızla konuşup, yanlış yaptığımız şeyleri düzeltmeye çalışacağız. İki büyük takım oynayacak. Büyük takımlar arasındaki maçlar her zaman sürpriz sonuçlara gebedir diyerek sözlerini tamamladı.

Siyah-beyazlı kaleci Cenk Gönen de kazanmak için son dakikalarda iyi mücadele ettiklerini, ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Karşılaşmaya istekli başladıklarını belirten Cenk, Ancak 20. dakikadan sonra rakip oyuna ortak oldu. İkinci yarıya da etkili başladık ama duran toptan bir gol yedik. Konsantrasyon eksikliğiyle kalemizde gol gördük. Son 30 dakika maçı lehimize çevirmeye çalıştık. Beraberliği yakaladık ama galibiyet olmadı dedi.

Siyah-beyazlı takımın altyapısından yetişen Hasan Türk de ilk Süper Lig maçına çıktığını dile getirerek, Heyecanlandım. Performansımın iyi olduğunu

düşünüyorum. Hocama teşekkür ediyorum. Oynadıkça daha iyi olacak ifadelerini kullandı.

Hasan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında talihsiz bir gol yediklerini ifade ederek, Sonra gol bulduk. İyi toparlandık. İkinci golü bulduk ama hakem ofsayt verdi. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız diye konuştu.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement