2. İstanbul Somali Konferansı - Son Dakika
Dünya

2. İstanbul Somali Konferansı

2. İstanbul Somali Konferansı

Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler (BM) işbirliğiyle "Somali'nin Geleceğinin Hazırlanması.2015 Hedefleri-Preparing Somalia's Future."

31.05.2012 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler (BM) işbirliğiyle " Somali'nin Geleceğinin Hazırlanması: 2015 Hedefleri-Preparing Somalia's Future: Goals for 2015" temasıyla düzenlediği "2. İstanbul Somali Konferansı" başladı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılış konuşmalarını, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali Cumhuriyeti Başbakanı Abdiveli Muhammed Ali ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Somali Özel Temsilcisi Augustine Mahiga yapacak.

Açılışın ardından düzenlenecek oturumlar, basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.

Konferansa katılan Somali toplumunun bütün kesimlerinin temsilcileri, ülkelerinin geleceklerini tartışma ve bir sonraki dönemde atılabilecek adımları belirleme imkanına sahip olacak.

Konferansın birinci gününde uzman, iş adamı ve bürokratların katılımıyla

"Su", "Enerji", "Yol" ve "Dirençlilik" konu başlıkları altında dört ortaklık forumu yapılacak.

Konferansın ikinci gününde ise üst düzey yetkililerin katılımıyla, Somali'de geçiş döneminin Ağustos 2012'ye kadar sonlandırılması için atılabilecek ilave adımlar, bu dönem sonrasına dair yakın ve orta vadeli stratejiler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 2. İstanbul Somali Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement