"2. Radyo Alaturka Ses Yarışması" - Son Dakika
Yerel

"2. Radyo Alaturka Ses Yarışması"

Assolist Behiye Aksoy'a ithafen düzenlenen 2. Radyo Alaturka Ses Yarışması'nda 50 aday yarı finale katılma hakkını elde etti.

24.10.2013 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Assolist Behiye Aksoy'a ithafen düzenlenen 2. Radyo Alaturka Ses Yarışması'nda 50 aday yarı finale katılma hakkını elde etti.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen 2. Radyo Alaturka Ses Yarışması'nda ön elemeyi geçen 50 aday yarı finalde yarışacak.

Elemeler, Türk Musikisi üslup ve tavrına uygunluk, ses rengi ve seçilen eserin zorluk derecesi gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapıldı.

İzleyiciye kapalı olarak 27 Ekim'de gerçekleştirilecek yarışmanın yarı finalinde Hüseyin Bitmez, Umut Akyürek ve Tuğba Altınok jüri olarak görev yapacak. Canlı sazlar eşliğinde eserlerini seslendirecek 50 adaydan 10'u finale kalacak. Yarışmanın final gecesi de 16 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Adaylar, finalde Nesrin Sipahi, Amir Ateş, Serap Mutlu Akbulut, Umut Akyürek, Hüseyin Bitmez, Aylin Şengün Taşçı ve Mehmet Barlas'tan oluşan jüri kadrosu karşısında canlı sazlar eşliğinde eserlerini seslendirecek.

Yarışmanın birincisine bu yıl da Yavuz Burç Plakçılık'tan albüm yapılacak.

Halka açık ve ücretsiz yapılacak final gecesinde, Neşe Karaböcek konser verecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '2. Radyo Alaturka Ses Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement