"2013 Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Etkinlikleri" Hafta Boyu Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

"2013 Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Etkinlikleri" Hafta Boyu Devam Edecek

"2013 Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Etkinlikleri" Hafta Boyu Devam Edecek

2013 Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi ve etkinlikleri Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ning Xia Özerk Bölgesi başkenti Yinçuan'da dün düzenlenen görkemli bir açılış töreninin ardından başladı.

16.09.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"2013 Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Etkinlikleri" güzel bir açılış töreniyle başladı. Türk Tasavvuf Müziği Korosu ve Mehter Takımı'nın görkemli şöleniyle başlayan gece izleyenleri büyüledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çin Devlet Din İdaresi Başkan Yardımcısı Zhang Le Bing ve Ning Xia Hui Özerk Bölgesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Qu Dong Yu'nun da katıldığı etkinliklerin açılış programında Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Musiki Korosu ve mehteran ekibi iki saate yakın bir konser verdi.

Öğlen saatlerinde açılan Türk İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi de Hui Müslümanlarının yoğun ilgisiyle karşılaşırken 50 adet özel çalışmanın bulunduğu sergide ayrıca canlı performanslar büyük beğeni topladı. Hafta boyunca devam edecek olan etkinlikler 18 Eylül Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın katılacağı kapanış programıyla sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel '2013 Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Etkinlikleri' Hafta Boyu Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement