22 Yıl Sonra İlk Kez Robotla Yürüdü - Son Dakika
Yerel

22 Yıl Sonra İlk Kez Robotla Yürüdü

22 yıl sonra ilk kez robotla yürüdüTEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde özel bir hastanede kullanılmaya başlanan Robotik Yürüme Cihazı adı da verilen lokomat ile yürüme seanslarına başlayan Burak Yurdseven ilk kez robot yardımı ile de olsa yürümeyi başardı.

15.02.2018 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 yıl sonra ilk kez robotla yürüdü

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde özel bir hastanede kullanılmaya başlanan Robotik Yürüme Cihazı adı da verilen lokomat ile yürüme seanslarına başlayan Burak Yurdseven ilk kez robot yardımı ile de olsa yürümeyi başardı. Bedensel engelli gencin tedavi seansları sonunda robot yardımı olmaksızın yürüyebilmesi hedefleniyor.

Çorlu ilçesinde özel bir hastanede kullanılan Robotik Yürüme Cihazı adı da verilen lokomat, yürüme engelli gencin umudu oldu. 23 yaşındaki Burak Yurdseven ilk kez robot yardımı ile de olsa yürümenin mutluluğunu yaşarken, tedavinin ilerleyen seanslarında ise robot yardımı olmaksızın Yurdseven'in yürüyebilmesi hedefleniyor.

Yapılan tedavi ve kullanılan robotik cihaz ile ilgili olarak bilgi veren hastanenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Aliye Güzelant Yıldırım; "Çocukluk döneminde geçirdiği beyin felci nedeniyle hastanın yürüme fonksiyonları olmaması üzerine tedaviye aldık. Bu cihazımız robotik yürüme cihazı. Yürümeyi başaramayan veya yürüyecek durumda olan ancak henüz başaramamış hastalar için uyguladığımız bir tedavi yöntemi. Bu yöntemde özellikle beynin yeniden öğrenmesi üzerine inşa ediyoruz. Hastayı ağa bağlıyoruz. Robotla birlikte hasta eksik olan görevini fark ediyor. Robotun da yönlendirmesi ile bir tedavi süreci başlıyor. Bu hastalar için uzun süreli bir tedavi olacak. Hasta bu makine ile beraber eksik olan kas gücünü fark ediyor hem de kasın kuvvetlenmesi adına bir tedavi yapılmış oluyor" dedi.

Cihaz vasıtası ile yürüme çalışmalarına başlayan Burak Yurdseven de, "Çok eğlenceli bir makine. Çok başarılı bir proje. Hastaneyi de tebrik ediyorum. Bu benim motivasyonumu arttırıyor. Başarılı olacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı da olan Burak Yurdseven'in annesi Canan Naciye Yurdseven ise, "Yürümesini bekliyoruz. Normal bir insan 1 yaşında yürüyor. Biz 22 senedir bekliyoruz. Daha 2 sene bekleriz. Bu bize çok güzel bir umut oldu. Hastane yönetimine çok teşekkür ediyorum. Burak için bu cihaz çok büyük bir motivasyon oldu. İnşallah bu tip hastalara da faydası olacaktır" şeklinde konuştu.

22 Yıl Sonra İlk Kez Robotla Yürüdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 22 Yıl Sonra İlk Kez Robotla Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement