23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak koltuğunu ilkokul 4'ncü sınıf öğrencisi Kayra Uçan'a devretti.

22.04.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak koltuğunu ilkokul 4'ncü sınıf öğrencisi Kayra Uçan'a devretti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu öğrencilerini kabul eden vali Düzgün, tüm dünya çocuklarının yüzünde bir tebessüm olması dileğiyle bayramlarını kutladı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Düzgün, "23 Nisan, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletin egemenliğinin yine millete ait olduğunu ifade etmesi anlamında TBMM'nin açılışının yıl dönümüdür. 23 Nisan tarihinde hem meclisin açılışını kutluyoruz hem de bu özel günün sizlere hediye edilmesi adına çocuk bayramını kutluyoruz" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yalnızca Türkiye'de yaşayan çocuklar tarafından değil tüm dünya çocukları tarafından coşkuyla kutlandığını belirten Düzgün, 23 Nisan'ın yıllardan beri dünyanın dört bir tarafından gelen çocukların birlik, beraberlik duygusuyla kaynaşma içerisinde, kendi kültürlerini aktararak ve burada da Türk kültürünü tanıyarak uluslararası bir bayrama dönüştüğünü ifade etti.

Bir gelenek olarak 23 Nisan törenlerinde koltuklarını geleceğin yöneticileri olacak olan çocuklara devrettiklerini hatırlatan Vali Düzgün, koltuğunu temsili olarak Kayra Uçan'a teslim etti.

23 Nisan Valisi Kayra Uçan da Düzgün'e teşekkür etti.

Vali Düzgün'ün, "Kayra Hanım, vali olarak istekleriniz nelerdir?' sorusuna, 23 Nisan Valisi Uçan "Okul giriş ve çıkışlarında trafik akışını sağlayacak güvenlik görevlilerinin olmasını istiyorum" diyerek Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile telefon görüşmesi yaparak konuyla ilgili talimat verdi.

Vali Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edilen öğrenciler Nurettin Tarık Mut, Rümeysa Mut ve Hacı Efe Akdağ'ı da makamında kabul etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Çelik, mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bir ulusun millet iradesinde yeniden dirilişi ile çocukların sevgi dünyasını birlikte barındırdığını ifade etti.

Bu dünyanın çocuklar sayesinde çok daha güzel olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Birkaç yıl öncesine kadar 23 Nisan günleri çocuklarımız bir günlüğüne büyük olur yöneticilerin makamlarına otururdu. Aslında bizler bugüne kadar çocukları bir günlüğüne büyük yapmadık. Her gün büyük olmalarını, büyükler gibi düşünmelerini bekledik. Çocuk oldukları için yaptıkları hatalara sert tepkiler verdik. Onların, yaşlarından daha olgun olmalarını istedik. Bu da aile içi çatışmaları beraberinde getirdi. Ancak tam tersi davranışla onların dünyasına girmeyi denemedik. 'Çocukla çocuk olma' sözüne kulak verdik ve bu yönde davranışlar sergiledik. Ancak hiç değilse bir günlüğüne çocuklarla çocuk olsak, onların sevgi dolu dünyalarına girsek ve onları anlamaya çalışsak. Onların bakış açısına göre kararlar verebilsek. Sanıyorum bunu yapabildiğimiz zaman çok daha yaşanılır bir dünyaya adım atarız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement