260 Bilgisayar Muhtarlara Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

260 Bilgisayar Muhtarlara Dağıtıldı


260 Bilgisayar Muhtarlara Dağıtıldı

E-MOS projesi kapsamında kent genelindeki 260 muhtara nano teknolojili bilgisayarları verildi

30.05.2011 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 260 muhtarın bilgisayarını yeniledi. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve nano teknolojiye sahip olan bilgisayarlar muhtarların işlemlerini daha kolay yapmalarını sağlayacak.

ÇOLAKOĞLU DAĞITTI

Gölcük'teki muhtarlara bilgisayarlarını veren Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, yaptıkları bu hizmetlerin hem muhtarların hem de vatandaşların işlerini kolaylaştırdığını vurguladı. Eskiyen teknolojiyi yenisiyle değiştirdiklerini belirten Çolakoğlu, "Bu sayede muhtarlarımız işlemlerini daha hızlı yaparken vatandaşlarımız da zaman kaybetmeden evraklarını alabiliyor" dedi. Çolakoğlu'na şube müdürleri, ilgili birimdeki sorumlular ve ihaleyi kazanan firma sahipleri katıldı.

BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Bilgisayarlarını alan muhtarlar ise Büyükşehir'in bu hizmetinden oldukça memnun olduklarını ifade ederek Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ettiler. Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, bu çalışmanın tek örnek olduğunu söyleyerek, "Başka illerdeki muhtarlarla da görüşüyoruz. Bu projeden bahsettiğimizde çok şaşırıyorlar ve kendi belediyelerinin de bu hizmeti vermelerini istiyorlar" şeklinde konuştu.

TOPLAM MALİYET 260 BİN TL

Büyükşehir, 2006 yılında başladığı muhtarlara bilgisayar dağıtım projesi kapsamında 260 muhtarın bilgisayarını yeniledi. Toplam maliyeti 260 bin TL olan bilgisayarlar muhtarların, vatandaşlara yönelik hizmetlerini daha hızlı yapmalarını ve kayıtlarında tutulmasına yarayan E-MOS (Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi) ile birçok veriye anında ulaşmalarını da sağlayacak. Kent genelinde geriye kalan muhtarlara da önümüzdeki dönemde yeni PC'leri verilecek.

5 YILDA 810 BİLGİSAYAR VE TEKNİK DESTEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki mahalle ve köy muhtarlıklarına, muhtarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere, internet hizmeti dâhil bilgisayar vermişti. 2006 yılında başlanan bilgisayar dağıtımı kapsamında 5 yılda 810 bilgisayar muhtarlara teslim edildi. Aynı zamanda bilgisayarların yanında Büyükşehir teknik personeli tarafından muhtarlara teknik destek verilerek yaşadıkları sıkıntılar gideriliyor.

NANO TEKNOLOJİLİ MİNİ PC

Bilgisayarlar, mini PC özelliği taşıyacak 45 nm teknolojili, en az 1,8 Ghz ve 1 mb önbellekli ve dual core 510 modeli olan bilgisayarlarda 2048 MB kapasitesinde DDR3 ram bellek ve 250 GB SATA hard disk bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 260 Bilgisayar Muhtarlara Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement