28 Şubat Davası-Türker'in Avukatı Kaçmaz. - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası-Türker'in Avukatı Kaçmaz.

28 Şubat Davası-Türker\'in Avukatı Kaçmaz.

28 Şubat davasında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türker'inin Avukatı Aykanat Kaçmaz, idam cezasının terör örgütü lideri yakalandıktan sonra kaldırıldığını anımsatarak, "TÜİK verilerine göre ülkemizde ortalama erkek yaşı"...

01.10.2013 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat davasında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türker'inin Avukatı Aykanat Kaçmaz, idam cezasının terör örgütü lideri yakalandıktan sonra kaldırıldığını anımsatarak, "TÜİK verilerine göre ülkemizde ortalama erkek yaşı 72'dir 28 Şubat davasında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türker'inin Avukatı Aykanat Kaçmaz, idam cezasının terör örgütü lideri yakalandıktan sonra kaldırıldığını anımsatarak, "TÜİK verilerine göre ülkemizde ortalama erkek yaşı 72'dir. Müvekkilim 72 yaşındadır ve devamlı ilaçlar kullanılmasını gerektiren hastalıkları vardır. Sizler idam cezasını azar azar uygular pozisyondasınız. Terör örgütünü liderine sağlanan bu özgürlüğün en azından tahliye konusunda müvekkilime de sağlanmasını istiyorum. Müvekkilim BÇG üyesi değildir" dedi.

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan açılan davanın 22'inci duruşmasında verilen aranın ardından tutuklu sanıklara savunma için 5 dakika süre verildi.

Tutuklu sanık Vural Avar'ın Avukatı Ümit Kara, iddianame 3 ayak üzerine kurulu olduğunu bunlardan bir tanesinin temel belgeler üzerine dayandığını ifade ederek, iddianamede Gölcük'te yapıldığı savunulan toplantının BÇG toplantısı olmadığını belirtti. Yapılan yasal düzenlemelerin ardından bir kimseyi tutuklamanın zorunlu olmadığını ifade eden Kara, tutuklama için kuvvetli suç şüphesinin bulunması gerektiğini ancak müvekkili için bu durumun söz konusu olmadığını savunarak, tahliyesini istedi. Sanık Hayri Bülent Alpkaya'nın Avukatı Erol Aras, ana soruşturma konularıyla müvekkilinin ilgisi bulunmadığını savunarak, iddianamede suç olarak kabul edilen belgelerde yer alan tarihlerde müvekkilinin izinli olduğunu söyledi.

7 Nisan 1997 tarihli İrtica Konusunda Alınacak Tedbirler başlıklı toplantıda konuşma yaptığı söylenen kişilerin tahliye edildiğini anımsatan Aras, "Müvekkilim emekli Deniz Kuvvetleri komutanıdır. Kendisi koruma altındadır. Kaçma gibi bir durum söz konusu değildir, kendisine cezaevinde diyabet rahatsızlığı teşhisi konulmuştur ve tiroitten biyopsi yapılmasına karar verildi. Hayatına cezaevinde devam etmesi halinde yaşamsal tehlike doğuracaktır" dedi.

Sanık İdris Koralp'in Avukatı Şemsettin Tolga Altan ise ortada suç isnat edilecek bir fiil olmadığını belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi.

-SİZLER İDAM CEZASINI AZAR AZAR UYGULAR POZİSYONDASINIZ-

Fevzi Türker'inin Avukatı Aykanat Kaçmaz, idam cezasının terör örgütü lideri yakalandıktan sonra kaldırıldığını belirterek, "TÜİK verilerine göre ülkemizde ortalama erkek yaşı 72'dir. Müvekkilim 72 yaşının üzerindedir ve devamlı ilaçlar kullanılmasını gerektiren hastalıkları vardır. Ülkemizde idam cezası kaldırıldı ancak sizler fili olarak idam cezasını azar azar uygular pozisyondasınız. Terör örgütünü liderine sağlanan bu özgürlüğün en azından tahliye konusunda müvekkilime de sağlanmasını istiyorum. Müvekkilim BÇG üyesi değildir" dedi.

Sanık Çetin Dizdar'ın Avukatı Ulvi Tunç ise müvekkilinin iddianamede suç olarak kabul edilen toplantılara katılmadığını savunarak, "Müvekkilim 515 gündür tutuklu. Tutuksuz yargılanması doğru ve yerinde olacaktır. Komutanı Ahmet Çörekçi'nin tahliye edildiği bir nokta müvekkilimin tutuklu olması hakkaniyete uygun değildir" dedi.

Sanık Ayhan Cansevgisi Avukat Sabit Halat da müvekkilinin iddianamede iki eylemle suçlandığını, müvekkilinin teknokratik iş yaptığını kendisine bağlı bir icra dairesi olmadığını anlatarak, belgelerin gerçekliğinden duyulan şüpheleri dile getirdi.

Sanık Orhun Yöney'in Avukatı Çağrı Ayhan Şenel, belgelerde müvekkilinin isminin geçmediğini, 7 Nisan 1997'deki toplantıya katılmadığını belirterek, kuvvetli suç şüphesini oluşturacak hiçbir işleminin bulunmadığını savundu. Davaya ilişkin tüm delillerin toplandığını Şenel, müvekkilinin tahliyesini istedi. Duruşmaya verilen aranın ardından öğleden sonra tahliye talepleri alınmaya devam edilecek. (ANKA/DEVAM)

(YE/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası-Türker'in Avukatı Kaçmaz. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement