29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Aydın il genelinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2017 14:24

Aydın il genelinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Koçarlı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik'in makamında kutlamaları kabul etmesiyle başladı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakam Çelik ve Belediye Başkan Vekili Murat Erçetin'in öğrencileri ve halkı selamlaması ile devam etti.

Günün önemine ilişkin konuşan Kaymakam Çelik, "Bugünlerde etrafımızda yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine ve dünyaya istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Aydınlık geleceğimizi görmenin huzuru içinde, herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, mücadelemizin bütün kahramanlarını eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilirken, hepinizi bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Tören geçişinin ardından öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu.

Çine

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çine Yüksel Yalova Stadı'nda tören düzenlendi.

Törene Çine Kaymakamı Özkan Demir, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Germencik

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Germencik şehir stadında yapıldı.

Törene, İlçe Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Ümmet Akın katıldı.

Germencik Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibinin halk oyunları gösterisinin ardından, yerel müzik grubu yöresel türküleri seslendirdi.

Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, yaptığı konuşmasında Türk milletinin bağımsızlığı ve hürriyetinden asla taviz vermeceğini belirtti.

Kutlamalar tören geçişiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement