29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Manisa ve Salihli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

29.10.2017 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa ve Salihli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

Manisa merkezde Büyükşehir Belediyesince düzenlenen fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü için Sultan Camisi önünde toplanan Manisalılar, ellerinde fenerler ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda saygı duruşunda bulunuldu ve askeri bando ve mehter takımının eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve sonrasında 10. Yıl ve İzmir marşları seslendirildi.

Katılımcılar, etkinlik sonunda cumhuriyet coşkusunu Ankara havası eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla oynayarak yaşadı.

Etkinliğe, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Garnizon Komutanı Albay Güven Dere ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Salihli

Salihli ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

Salihli Belediyesince düzenlenen etkinlikte bir grup atlının da bulunduğu katılımcılar, Atatürk Anıtı önünden başlayarak Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Belediye Başkanı Zeki Kayda, fener alayı sonunda yapığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Salihlililer, Cumhuriyetimize her zaman olduğu gibi yine sahip çıktı, çıkmaya da devam edecek. Salihli halkına bu yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Kutlama havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement