29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

30.10.2017 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Taşkent'te bir otelde düzenlenen resepsiyona, Özbekistan Senatosu Başkanı Nigmatulla Yoldaşev ve Özbekistan Haber Ajansı "UzA" Genel Müdürü Abdusaid Köçimov ile diğer Özbek yetkililerin yanı sıra çok sayıda yabancı misyon şefi, askeri ataşeler, yerli ve yabancı gazeteciler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve iki ülke ulusal marşının okunmasıyla başlayan resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk milletinin Büyük Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz ölüm-kalım mücadelesinin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı eser olduğunu kaydetti.

Şen, Türkiye'nin 80 milyona ulaşan genç ve eğitimli nüfusu ile dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, insani yardım çalışmalarıyla da takdir topladığını vurgulayan Şen, 3 milyondan fazla Suriyeli ve yarım milyona yakın Iraklı ile dünya çapında en fazla sığınmacı barındıran, milli gelirine oranla en fazla yardım veren ülke olduğunu ifade etti.

Özbekistan-Türkiye ilişkileri

Ortak tarih, dil, din ve medeniyet kökenlerinden gelen Türk ve Özbek halklarının gönül bağlarını ve samimi kardeşlik hislerini tarih boyunca muhafaza ettiğini dile getiren Şen, şöyle konuştu:

"Bu tarih ve kader birliği nedeniyledir ki, Özbekistan'ı ilk tanıyan ülke Türkiye, Özbekistan'ın bağımsızlığının tahkimine yönelik adımları da gönülden desteklemiş, Türk yatırımcı ve girişimciler müstakil Özbekistan'ın kalkınmasında etkin rol oynamışlardır. TİKA Taşkent Koordinatörlüğü, Özbek-Türk Bankası, Özbek-Türk İşadamları Derneği, Türk Standartları Estitüsü, TRT, AA Temsilcilikleri ve Taşkent Türk İlkokulu o dönemde Özbekistan'a kazandırılmıştır. 1996 tarihli Ebedi Dostluk Anlaşması günümüzde değerini ve anlamını korumaktadır."

Konuşmaların ardından Özbekistan Gençler Orkestrası bir konser verirken, Türkiye'den gelen halk oyunları ekibi de gösterilerini sergiledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement