29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet Bayramı, Manisa'nın ilçelerinde de coşkuyla kutlandı

29.10.2013 13:08

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Manisa'nın ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

Akhisar Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende, Kaymakam Kaan Peker, Garnizon Komutanı Albay Bülent Keleş ve Belediye Başkanı Salih Hızlı, tören alanındakilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam eden etkinlikte konuşan Kaymakam Peker, her 29 Ekim'in milletçe geleceğe güvenle bakabilmesinin bayramı olduğunu söyledi.

Cumhuriyeti tam ve bağımsız bir şekilde yaşatmak için herkese büyük görevler düştüğünü ifade eden Peker, "Cumhuriyet ancak güçlü bir demokrasi ile gerçek anlamını bulur. Gerçek bir demokrasi ise görevlerini yerine getiren haklarını kullanabilen gerektiğinde haklarını arayan özgüveni gelişmiş fertlerle sağlanır."

Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlerin ödüllerildiği tören, halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçitle sona erdi.

Saruhanlı

Saruhanlı'da kutlamalar Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz'ın, makamında protokol üyelerinin tebriklerini kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra Saruhanlı Belediyesi önünde devam eden törende Kaymakam Kanyılmaz'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam eden törende konuşan Kanyılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yılının kutlu olmasını diledi.

Tören, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerilmesi, halk oyunları gösterisi ve resmi geçitle sona erdi.

Sarıgöl

Sarıgöl'de Cumhuriyet'in ilanının 90.Yıl dönümü düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Sarıgöl 4 Eylül Stadyumu'nda yapılan törene Kaymakam Çetin Kılıç, Belediye Başkanı Ömer Karcı ile askeri ve mülki erkan ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlamını belirten konuşmayı yapan Kaymakam Çetin Kılıç, Cumhuriyetin nasıl zorluklarla kazanıldığını ve önemini anlattı.

Gördes

Gördes'te Şehit Makbule Hanım Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama törenine Kaymakam Hakan Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Kasacı, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören alanındakileri selamlayan Kaymakam Bilgin, burada yaptığı konuşmasında, 90 yılda büyük başarılar kazanıldığını söyledi.

Konuşmanın ardından şiirler okundu, yöresel halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Soma

Soma'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cengiz Topel Meydanında yapıldı.

Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı İbrahim Kılınç ve Belediye Başkanı Hasan Ergene tarafından Cengiz Topel Meydanı'nda bayrama katılan halkın, öğrencilerin ve protokolün bayramı kutlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Kaymakam Atçı, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Öğrenciler tarafından şiirler okundu, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları verildi.

Halk oyunları ekibi gösterileri ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı tören geçişi ile sona erdi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement