29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC'De De Törenlerle Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC'De De Törenlerle Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC\'De De Törenlerle Kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 87'inci Yıldönümü, Türkiye'yle Birlikte Kktc'de de Törenlerle Kutlanıyor.

29.10.2010 18:37

Kutlama töreninde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı olarak bu anlamlı bayramı kutladıklarını ifade etti. Eroğlu konuşmasında dünyaya mesaj gönderdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen'in, dün Bayrak Radyo ve Televizyonu'ndan yaptığı konuşmayla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bugün devam ediliyor. Büyükelçi Türkmen bugün büyükelçilikte tebrik kabul etti. Kutlamalar çerçevesinde bugün ilçelerde törenler düzenleniyor. Lefkoşa'daki ilk tören saat 09.30'da Lefkoşa Atatürk Anıtı da yapıldı. Törende protokol sırasına göre çelenkler konuldu ve saygı duruşunda bulunularak; İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Tören, anıt özel defterinin imzalanmasıyla tamamlandı. Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki tören ise saat 10.00'da başladı. Tören İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Tören birliklerinin denetlenmesinin ve halkın bayramının kutlanmasının ardından, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına bir konuşma yapıldı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuştu.

EROĞLU: KKTC HALKI OLARAK BU ANLAMLI BAYRAMI YÜREKTEN KUTLUYORUZ

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün önemli bir bayramın kutlandığını ifade etti. Kurtuluş savaşı sonrasında oluşan Türkiye cumhuriyetinin 87 yaşında olduğunu kaydeden Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı olarak bu anlamlı bayramı kutladıklarını ifade etti. Türkiye'nin Avrupa Birliği açısından önemine işaret eden Eroğlu, Kıbrıs Türkü'nün Türkiye'nin kopmaz bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Eroğlu Avrupa Birliği yetkililerine de çağrıda bulundu.

Eroğlu'nun konuşmasından sonra, resmi geçit düzenlendi. Öğrenciler, askerler, sivil savunma teşkilatı mensuplarının ellerinde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklarıyla halkı selamladı. Özellikle askeri araçların geçişi sırasında vatandaşlar heyecanlı dakikalar yaşadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC'De De Törenlerle Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement