3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü - Son Dakika
Güncel

3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, yaban hayatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'da geçen yıl 6 bin 992 avcının denetlendiğini, denetim kapsamında 647 bin 921 lira idari para cezası...

02.03.2018 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, yaban hayatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'da geçen yıl 6 bin 992 avcının denetlendiğini, denetim kapsamında 647 bin 921 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Yunusemre Belediyesi işbirliğiyle Mesir Tabiat Parkı'nda 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü etkinliği düzenlendi.

Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, 2017 yılında çeşitli nedenlerle doğada zarar görmüş 62 türden 618 yaban hayvanın tedavisini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sağlığına kavuşan 271 yaban hayvanının tekrar doğaya kazandırıldığını kaydeden Gençoğlu, yaşamlarını doğada sürdüremeyecek durumda olan 38 yaban hayvanın ise hayvanat bahçelerine yerleştirildiğini söyledi.

Gençoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak yaban hayvanlarının sıklıkla kullandığı karayollarına uyarı levhaları yerleştirdiklerini açıklayarak, "Yaban hayatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illerinde 2017 yılında 6 bin 992 avcı denetlendi, denetimlerde 760 kişiye 647 bin 921 lira idari para cezası uygulandı." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe belediye yetkilileri, resmi kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement