33 Üniversite Öğrencisi Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

33 Üniversite Öğrencisi Hakim Karşısında

Kütahya'da 'izinsiz gösteri yürüyüş' gerçekleştirdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 33 üniversite öğrencisi hakim karşısına çıktı.

15.12.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edinilen bilgiye göre, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde okuyan 33 öğrenci, yaklaşık 9 ay önce Kütahya'da, İstanbul'daki gösterilen sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'a destek yürüyüşü gerçekleştirdi. 33 öğrencinin 'Toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet' ettikleri gerekçesiyle kamu davası açıldı. Hakim karşına çıkan öğrencilere CHP İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel ile CHP Kütahya İl Başkanı Zelihe Aksaz Şahbaz ve CHP Kütahya Teşkilatı yöneticileri destek için Kütahya Adliyesi'ne geldi. Yüksel, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi, İstanbul'da 15 yaşındaki Berkin Elvan vurularak öldürülmüştü. Bu bütün Türkiye'nin vicdanını yakan bir olaydı. O zaman Tüm Türkiye'de yürüyüşler düzenlenmişti. Burada da gençlerimiz Berkin Elvan'ı uğurlama yürüyüşü yaptılar. Bu Anayasal bir haktır. İzinsiz olduğunu gerekçesiyle gençlerimiz hakkında dava açıldı. Bu davanın sonucu bellidir. Gençlerimiz beraat edecektir. Ama bu davanın açılması Türkiye açısından ayıptır. Bu dava korkutmaya ve yıldırmaya yönelik bir davadır. Gençlerimize destek vermek için Kütahya'ya geldim" diye konuştu.

33 öğrenci Kütahya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde hakim karşına çıktı. Duruşma, ifadelerinin ardından ileri bir tarihe ertelendi. 

HÜSEYİN EFE

KÜTAHYA

33 Üniversite Öğrencisi Hakim Karşısında
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 33 Üniversite Öğrencisi Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement