40 Renk Fotoğraf Projesi, 9. Renk - Son Dakika
Kültür Sanat

40 Renk Fotoğraf Projesi, 9. Renk

40 Renk Fotoğraf Projesi, 9. Renk

Gezgin fotoğrafçıların dünyayı dolaşarak, fotoğraflarla tanıklıklarını belgeledikleri, 40 Renk Projesi, 9. renk Peru&Bolivya sergisi ile devam ediyor.

29.04.2013 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yeni Dünya"nın Gizemi Peru& Bolivya Fotoğrafları

Dünyanın Renkleri tarafından düzenlenen geziye katılan fotoğrafçıların oluşturduğu kapsamlı seçki, 04 – 12 Mayıs tarihlerinde Metrocity'deki sergide sanatseverlerin beğenisine sunuluyor…

Dünyanın Renkleri Seyahatleri'nin, fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz eğitmenliğinde ve Teoman Cimit rehberliğinde yürüttüğü 40 Renk Fotoğraf Projesi, hızla değişen dünyayı fotoğrafçılarla birlikte gezip, belgeleri gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor. Her ülke ya da bölgenin, bir rengi oluşturduğu 40 Renk Fotoğraf Projesi'nde toplam 40 gezi yapılacak. Bugüne kadar Hindistan, Ürdün- İsrail, Vietnam- Kamboçya, Venedik, Kenya- Tanzanya, Myanmar, Kuzey Vietnam-Yunnan ve Küba gezilerinde çektikleri fotoğrafları sergileyen fotoğrafçıların son sergisi ise, İnkalar'ın vatanı Güney Amerika kıtasının iki önemli ülkesi olan Peru ve Bolivya'ya ait…

Gezgin fotoğrafçılar, Peru ve Bolivya'ya yaptıkları bu seyahatte, 16. yüzyılda İspanyol istilacıların fethettikleri toprakların gizemini araladılar. "Kralların Şehri" Lima'nın ve arkeolojik hazineleri ile Kolomb öncesi zengin medeniyetlerin sunduğu büyülü görüntüleri fotoğraflarıyla belgelediler. Fotoğrafçıların tanıklıkları arasında ayrıca, İnka İmparatorluğu'nun kuruluş efsanelerine dayanan dünyanın en yüksek gölü Lago Titicaca, İnka'ların kozmik vizyonuna göre dünyanın göbeği Cuzco, kayıp şehir Machu Picchu, La Paz, dünyanın en yüksek yaylaları Altiplano ve muhteşem kolonyal mimari de yer aldı.

Masalsı manzaraların ortasından, zengin medeniyetler mirasına uzanan bu seyahate ait fotoğrafların yer aldığı serginin en ilgi çekici yanlarından biri de, Bolivya'nın ünlü Oruro Karnavalı'na ait fotoğraflara yer verilmesi…2000 yıldan fazla geçmişi olan Oruro Karnavalı'nda, İspanyolların gelmesinden önce, gökyüzü, yer ve yer altı tanrıları ile ilişkilendirilen danslar, İspanyolların gelmesi ile Hristiyanlığa ait figürlere de atfedilerek bir sentez oluşturmuş.

40 Renk Fotoğrafçılarının Subat 2013'de gittikleri Peru ve Bolivya'ya ait tüm bu izlenimleri, Mustafa Uzel'in koordinatörlüğünde 04-12 Mayıs tarihlerindeki sergide görülebilecek. Dünyanın Renkleri Seyahatleri'nin 40 Renk Fotoğraf Projesi için hazırladığı keşif turları ise Paris ve Moğolistan renkleri ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 40 Renk Fotoğraf Projesi, 9. Renk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement