42 Maslak Koleksiyonunun Kalıcı Eserleri Contemporary Istanbul'dan - Son Dakika
Güncel

42 Maslak Koleksiyonunun Kalıcı Eserleri Contemporary Istanbul'dan

42 Maslak Koleksiyonunun Kalıcı Eserleri Contemporary Istanbul\'dan

13-16 Kasım tarihleri arasında devam edecek Contemporary Istanbul sanat fuarı boyunca birbirinden değerli eserler, 42 Maslak VIP Lounge standında sanatseverlerle buluşacak.

11.11.2014 10:38  Güncelleme: 10:42

Türkiye'nin en önemli sanat organizasyonu Contemporary Istanbul'un parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten BAY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, "Sanat destekçileri, akademik çevreler, sanatçılar, kamu ve yerel yönetimlerin aktif katılımı ile Türkiye'nin sanat ekonomisine ve marka değerine değer katmak, çağdaş sanatı geliştirmek, Türkiye sanatına uluslararası boyutta katkı sağlayacak bir ekosistemin oluşumuna katkı yapmak orta ve uzun vadede hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunun için yatırımlarımız devam edecek" dedi.

42 Maslak projesinde hem galeri hem satış ofisi olarak kullanılan 42 Maslak ART!SPACE'den başlayarak ofis ve rezidans lobileri, sokaklar, alışveriş alanları, meydanlar kısaca tüm ortak alanların bir sanat kurumu kimliğine büründüğünü söyleyen BAY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, 42 Maslak genelinde kalıcı olarak yer alacak eserlerin bir kısmının da Contemporary Istanbul'dan satın alınacağının altını çizdi.

Contemporary Istanbul 42 Maslak VIP lounge'da sergilenecek olan eserler fuar sonrasında 42 Maslak'ta ofis ve rezidans lobileri, sokaklar, meydanlarda yerlerini alacak.

Contemporary Istanbul sanat fuarı boyunca 42 Maslak standında sanatseverlerle buluşacak olan genç sanatçı Candaş Şişman'ın, İlhan Koman'ın heykellerinden esinlenerek tasarladığı Flux adlı etkileyici çalışması, Ozan Türkkan'ın doğanın sürekli mutasyon halindeki devamlılığı anlatan soyut video çalışması Hyper­D, ve yine aynı sanatçının zihin durumlarının hareketli imge soyutlaması olan Bipolar Fraktal isimli çalışması ziyaretçilerini bekliyor. Aynı zamanda başarılı sanatçı Erdal İnci'nin yanan bir kağıdın makro görüntüsünü temel alan eseri Burning sanat severlerin ilgisini bekliyor.

Bu yıl 9. senesinde olan ve 22 ülkeden, 520 sanatçı, 104 çağdaş sanat galerisi ile beraber 75.000'den fazla ziyaretçiyi buluşturan sanat fuarına İstanbulluların bu yıl da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 42 Maslak Koleksiyonunun Kalıcı Eserleri Contemporary Istanbul'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement