50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeleri, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

08.10.2013 11:18  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yönetmen Yeşim Ustaoğlu başkanlığındaki Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ustaoğlu, Su Otel'de düzenlenen basın toplantısında, yarışmanın jürisinde başarılı isimler bulunduğunu söyledi. Ustaoğlu, uluslararası yarışmada iyi bir seçki yapıldığını belirterek, sonucu merak ettiğini dile getirdi.

Jüri üyesi yapımcı Titus Kreyenberg de hem Türkiye'de hem de festivalde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Program yoğunluğu nedeniyle ulusal uzun metraj film yarışması filmlerini seyretmeye çok zaman bulamadığını kaydeden Kreyenberg, "Mümkün olduğu kadar her fırsatta kaçarak filmleri izlemeye çalışıyorum. Burada bulunmaktan mutluyum" dedi.

İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin yönettiği Oscar ödüllü "Bir Ayrılık"ta da rol alan oyuncu Leila Hatami, jüri üyesi olarak iyi çekilmiş, iyi oyunculukların olduğu ve iyi yönetilmiş filmler izlediğini ifade etti. Hatami, bazen iki ya da üç film arasında seçim yapmakta zorluk çekilebildiğini belirterek, bunda da kişisel beğenisine başvurduğunu anlattı.

Macar senarist yönetmen György Palfi, festivalde 4 filmi izlediklerini, 6 film daha izleyeceklerini söyledi. Daha önce Altın Portakal'da ödül aldığını, bu kez festivale jüri üyesi olarak katılmanın kendisi için bir şans olduğunu dile getiren Palfi, "En iyisini yapmaya çalışacağız. Birinci olacak filmi merak ediyorum. Burası çok iyi bir yarışma" diye konuştu.

Yapımcı Zeynep Santıroğlu Sutterland, filmleri değerlendirirken hikayenin dışında dekora, kostüme, ışığa önem verdiğine dikkati çekti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement