63 Piri Reisli Yuvadan Uçtu - Son Dakika
Güncel

63 Piri Reisli Yuvadan Uçtu

Özel Piri Reis Okullarından 2017-2018 Öğretim Yılında mezun olan 63 öğrenci İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

09.06.2018 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törende torunu Gabriel Sarp Arkas'a diplomasını veren Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, "Benim üç torunum ve kızım bu okullara emanet" dedi.

Mezuniyet törenine Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ın yanı sıra Mütevelli Heyet Başkanı Neslihan Arul Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Bonfil, Ahmet Tükel ve Zerrin İnanç, İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi Müdürü ve Özel Piri Reis Okulları Koordinatörü Jacques Augereau ile mezun öğrencilerin yakınları katıldı.

İZMİR GİBİ HOŞGÖRÜLÜ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİYORUZ

Törende konuşan Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Özel Piri Reis Okullarının 20 yıl önce başarıya, kendini geliştirmeye odaklı, dünyayı anlayıp kendini dünyaya anlatabilen çocuklar yetiştirmek amacıyla kurulduğunu söyledi. İzmir'in hoşgörü kenti olduğunu, Özel Piri Reis Okullarının "İzmirli" öğrenciler yetiştirme çabası içerisinde olduğunu belirten Arkas, "Bu okullarda herhangi bir ticari amaç yok. Burada İzmirli çocuklar yetiştireceğiz. İzmir nedir? Hoşgörü şehridir. Benim ailem 314 yıldır burada. Ben niye hala buradayım. Çünkü benim gücüm hoşgörüdür. O yüzden çocuklarımızı hoşgörü yetiştirelim İzmir de İzmir kalsın" diye konuştu.

PİRİ REİS'TEN SONRASI

Özel Piri Reis Okullarının öğrencilerinin dünyaya kolay ayak uydurabilmesini sağlamak amacıyla sürekli yenilenme içerisinde olduğunu, mezunların Piri Reis'ten sonraki eğitim hayatlarıyla da yakından ilgilendiklerini anlatan Arkas, "Anaokulundan başlayan eğitimin ortaokuldan sonra bir liseye ve daha sonrasına bağlanması gerekiyordu. Son üç yıldır İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi ile kenetlendik artık mezunlarımız nereye gidecek diye düşünmüyoruz. Gerçi bir sınav var ama öğrencilerimiz o sınavı da başarıyla geçiyorlar. Liseden mezun olan çocukların eğitimlerini yurtdışında sürdürebilmeleri için de İzmir Bizim Okul Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı'nı kurduk. Bu vakıf ta Fransa'da okumak isteyen mezunlara yardımcı oluyor. Son iki yılda Saint Joseph'ten mezun olan 130 öğrenci Fransa'da okumak için başvurdu, bunlardan 120'si kabul edildi. Kabul edilenlerden 80 öğrenciye bizim vakıf yardım etti. Bu yıl şimdiden 48 öğrenci Fransa'dan kabul gördü onlarla da ilgilenip yardımcı olacağız" dedi.

Öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından mezuniyet töreni okul marşının söylenmesi ve yeni mezunların keplerini havaya fırlatması ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 63 Piri Reisli Yuvadan Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement