664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri - Son Dakika
Güncel

664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri

Antalya'nın Elmalı ilçesinde gerçekleştirilen 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nin son gününde başpehlivanlık müsabakaları başladı.

04.09.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Elmalı ilçesinde gerçekleştirilen 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nin son gününde başpehlivanlık müsabakaları başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi iş birliğiyle, Recep Gürbüz Güreş Sahası'nda düzenlenen etkinliğe, 77 başpehlivanın da aralarında bulunduğu yaklaşık bin 600 güreşçi katıldı. Kispetlerini giydikten sonra paçalarını bağlayan, sonrasında yağlanan başpehlivanlar, davul zurna eşliğinde sahaya çıktı.

664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanların çekilen kuralarla eşleşmeleri yapıldı. Final grubu müsabakalarında, Şaban Yılmaz ile Mustafa Batu, Recep Kara ile Serkan Sertürk, Ekrem Yavuz ile Hakkı Aygün, Salih Erinç ile Serhat Gökmen, Hasan Tuna ile İsmail Balaban, Ali Gürbüz ile Şahali Kurt, Serhat Balcı ile İsmail Erkal, Orhan Okulu ile de Süleyman Aykırı eşleşti.

"En eski yağlı güreşler Elmalı"

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 664 yıldan beri tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nin devam ettiğini belirterek, bu sene de coşkulu bir şekilde organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Türklerin er meydanının Elmalı Yağlı Güreşleri ile başladığını vurgulayan Öztekin, "Türkiye yağlı güreşlerinde Elmalı, tarihin en eski organizasyonudur ve halen devam etmektedir. Kırkpınar Yağlı Güreşleri 655 yıldır yapmakta olup, daha çok tanınmıştır ama bizim yağlı güreşlerimiz 664 yıllık, en eski tarihe sahip olma özelliği taşımaktadır." dedi.

Öztekin, ata sporu güreşe büyük önem verdiklerini ifade ederek, bu geleneğin devam ettirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasına vesile olmak istediklerini anlattı.

Güreşler, başpehlivanlık final müsabakasıyla son bulacak.

664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement